Αργεντινή: Γυναίκα δικαστής να φιλιέται με καταδικασμένο δολοφόνο μέσα στα κρατητήρια (Video)

Μια δικαστής από την Αργεντινή προκάλεσε σάλο καθώς πιάστηκε στα πράσα από κάμερα κλειστού κυκλώματος να φιλά έναν καταδικασθέντα για δολοφονία αστυνομικού τον οποίο προσπάθησε να σώσει από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η Mariel Suarez, δικαστής στη νότια επαρχία Chubut, πιάστηκε να φιλά τον Cristian ‘Mai’ Bustos στη φυλακή κοντά στην πόλη Trelew το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου.

Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, η Suarez είχε συμμετάσχει σε μια επιτροπή δικαστών αποφασίζοντας εάν ο Bustos έπρεπε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του αξιωματικού Leandro Roberts

Η Suarez ήταν η μόνη δικαστής στο πάνελ που καταψήφισε την ισόβια κάθειρξη, παρόλο που ο εραστής κατά πως φαίνεται χαρακτηρίστηκε ως «άκρως επικίνδυνος κρατούμενος».

Τα όσα έκανε η δικαστής δεν ήταν αρκετά
Η διαφωνία της δεν ήταν αρκετή για να σώσει τον καταδικασμένο δολοφόνο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Τώρα η δικαστής Suarez βρίσκεται επίσης υπό έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Chubut για «ανεπαρκή συμπεριφορά» και αντιμετωπίζει πιθανές κυρώσεις.

Ο Bustos φυλακίστηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού Leandro Roberts το 2009 στο κοντινό Corcovado, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ πήγαινε να συλλάβει τον Bustos μετά από παλαιότερη έξοδό του από τη φυλακή. Σε εκείνη την συμπλοκή είχε σκοτωθεί ο αδερφός του καταδικασθέντος ενώ είχε τραυματιστεί και ένας δεύτερος αστυνομικός.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Chubut ανέφερε σε δήλωση: «Η δικαστής φέρεται να ενεπλάκη σε ανεπαρκή συμπεριφορά. Η έρευνα θα επιδιώξει να προσδιορίσει τις συνθήκες της συνάντησης μεταξύ αυτής της δικαστού και ενός κρατούμενου που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και καταδικάστηκε πρόσφατα μετά από δίκη στην πόλη Esquel».