Από που ως που ο Κουτσού να διατηρεί δύο αστυνομικούς;

Τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης βάλθηκε να επαναλάβει όπως δείχνουν τα πράγματα και η νέα κυβέρνηση.  Αντί να προχώρησε άμεσα καθαρίζοντας το στάβλο του Αυγεία που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Χριστόφια, φαίνεται από τις αποφάσεις της ότι έρχεται να προσθέσει και να επεκτείνει τα προβλήματα που μας οδήγησαν στην σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δύο αστυνομικούς φρουρούς αποφάσισε να τοποθετήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, αυξάνοντας έτσι αντί να μειώνει τον αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται σε φρουρές πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα διατηρεί τους δύο αστυνομικούς που είχε διαθέσει στον βουλευτή τότε του ΕΥΡΩΚΟ και σήμερα ανεξάρτητο Νίκο Κουτσού. Οι δύο αστυνομικοί φρουροί είχαν παραχωρηθεί στον κ. Κουτσού αντί στον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ , για ανθρωπιστικούς λόγους, ένεκα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Τώρα από που ως που να έχει δύο αστυνομικούς ο κ. Κουτσού; Αν χρειάζεται φροντίδα η οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα ας τον βοηθήσει το κράτος παραχωρώντας του δύο νοσηλευτές καλύτερα;

Μην ξεχνάμε εξάλλου και τις καταγγελίες στις οποίες είχαν προβεί παλαιότερα τα δύο μέλη της φρουράς του. Ότι με εντολές της συζύγου του κ. Κουτσού εκτελούσαν εργασίες άσχετες με τα καθήκοντά τους, όπως το μάζεμα ελιών, η εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων και η μεταφορά παιδιών σε σχολεία και φροντιστήρια.

Στο παρελθόν εξάλλου είχε γίνει μεγάλος ντόρος με την αργόσχολη υπηρεσία αστυνομικών σε φρουρές πολιτικών προσώπων, με την προηγούμενη κυβέρνηση να δεσμεύεται για μείωση των φρουρών σε πολιτικά πρόσωπα. Δέσμευση όμως που έμεινε χωρίς αντίκρισμα.

Σήμερα 110 αστυνομικοί είναι  αποσπασμένοι σε αρχηγούς κομμάτων πρώην αξιωματούχων του κράτους και σε πρεσβείες με το ποσό της αντιμισθίας τους να ακουμπά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία αναζητεί προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες από τι 300 κενές θέσεις που υπάρχουν λόγω αφυπηρετήσεων και παραιτήσεων.

Πωπ