Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας

Την απόσυρση τροπολογίας για τα φάρμακα και την έναρξη διαλόγου με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης ζήτησε την Τρίτη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η επίμαχη τροπολογία μειώνει τις τιμές σε περιορισμένο αριθμό φαρμάκων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εάν επιμείνει στην κατάθεσή της σημαίνει πως στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

Αν πραγματικά η κυβέρνηση έχει στόχο τη μείωση της δαπάνης και νοιάζεται για την εξασφάλιση της επάρκειας σε φάρμακα ας έρθει σε διάλογο, ανέφερε.

Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία του ελληνικού λαού.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως «έχει χάσει τον έλεγχο».

«Για αυτό και εγώ ήρθα σήμερα εδώ για να του δώσω τα εύσημα. Είναι ο καλύτερος υπουργός για μία κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Την κάνει τη δουλειά του καταπληκτικά» είπε.

Χαρακτήρισε ακόμη «αστειότητες» τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», καλώντας τον κ. Γεωργιάδη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους του σταθμού.

Δηλώσεις Γεωργιάδη

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κλιμακώνει τη σύγκρουση, μία ημέρα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για διαπλοκή με τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, λέγοντας πως ο διευθυντής του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, έχει παραδεχθεί «πως έχουν ανοίξει νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Το πόσα πήρε ο σταθμός πάνω ή κάτω από το τραπέζι είναι άλλο θέμα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Σας πιάσαμε στα πράσα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Γιώργο Κυρίτση από την εφημερίδα «Αυγή».

«Σας κατηγορώ πως κάνετε αντιπολίτευση κάνοντας παπαγαλία τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τυφλά τις θέσεις της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας πως η παρέμβαση που γίνεται στις τιμές μέσω της επίμαχης τροπολογίας είναι «επιλεκτική» και αφορά «πρωτίστως τα γενόσημα», υπό τις πιέσεις και της Ευρώπης.

Ο σταθμός «Στο Κόκκινο» έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη για τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά του ραδιοσταθμού.