Απόρριψη της υπερασπιστικής γραμμής του Πιστόριους ζητεί ο εισαγγελέας

Τη θέση ότι η γραμμή άμυνας του Όσκαρ Πιστόριους στερείται αλήθειας εξέφρασε σήμερα ο εισαγγελέας στη δίκη για τον φόνο της Βικτόρια Στέενκαμπ και κάλεσε τη δικαστή να την απορρίψει.

«Το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τους ισχυρισμούς του, πρέπει να έχει μία αξιόπιστη εκδοχή από τον κατηγορούμενο» είπε ο εισαγγελέας ολοκληρώνοντας την εισήγησή του.

«Το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει χωρίς καμία δυσκολία ολόκληρη την εκδοχή (που παρουσίασε) για το συμβάν, όχι μόνο πιθανολογώντας ότι λογικά είναι αναληθής, αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στερείται οποιασδήποτε αλήθειας», πρόσθεσε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του διάσημου Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους ήταν ένας ευάλωτος και στοργικός σύντροφος, που πυροβόλησε και σκότωσε το 29χρονο μοντέλο κατά λάθος, θεωρώντας πως πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου του βρισκόταν ένας διαρρήκτης.

Σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί ακόμη και σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η πολύκροτη δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ημερών. Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ, ενώ στη συνέχεια η δικαστής θα αποσυρθεί προκειμένου να εξετάσει την ετυμηγορία της.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που διήρκησε 39 ημέρες, κατέθεσαν συνολικά 36 μάρτυρες.