Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από τη συνεργασία των συγκυβερνώντων κομμάτων

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία των κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, όπως επίσης και «το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των στελεχών των κομμάτων της συνεργασίας», εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε σήμερα στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος τον Πρόεδρο Μάριο Καρογιάν και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ, συμπεριλαμβανομένων και των Υπουργών της Κυβέρνησης που προέρχονται από το ΔΗΚΟ (Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης).

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση στα πλαίσια της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία κυβερνητική πολιτική, όπως σημείωσε, «δεν είναι βεβαίως μια μονομερής υπόθεση του ενός, αλλά όλων των συμμετεχόντων στην Κυβέρνηση».

Εξήγησε πως ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, αλλά και των πολλών προβλημάτων που ο τόπος αντιμετωπίζει, κρίθηκε ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να αρχίσουν οι τακτικότατες επαφές με το ΔΗΚΟ, έτσι ώστε «να μπορέσουμε», όπως δήλωσε, «να τροχιοδρομήσουμε όχι απλά κοινές πολιτικές, αλλά πολιτικές οι οποίες να είναι κατά το δυνατό ωφέλιμες για το λαό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, τέλος, την απόλυτη ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των στελεχών των συνεργαζόμενων κομμάτων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, αφού σημείωσε πως η συνάντηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο και αυτός με τη σειρά του για μια παραγωγική και πολύ ουσιαστική συνάντηση κατά την οποία, όπως είπε, συζητήθηκαν «αρκετά ζητήματα, ζητήματα που αφορούν την οικονομία, το Κυπριακό, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν».

«Οφείλω να πω ότι και το κλίμα αλλά και οι τοποθετήσεις επιβεβαιώνουν τη βούληση του ΔΗΚΟ να συνεχίσει, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος αλλά και με γνώμονα κυρίως το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, να στηρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης που ο λαός ενέκρινε με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη», ανέφερε ο κ. Καρογιάν.

Βεβαίως, πρόσθεσε, «σε κάποιους επιμέρους τομείς αν κριθεί θα υπάρξει και επικαιροποίηση αυτού του προγράμματος μέσα από τις δοσμένες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξήρε το γεγονός ότι «ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέβαλε συγκεκριμένη εισήγηση και προς το ΔΗΚΟ για τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας και συνεννόησης», έτσι που, όπως συμπλήρωσε, η κυβερνητική πολιτική να είναι «και πιο ουσιαστική και πιο αποτελεσματική ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις».

Καταλήγοντας είπε ότι «εμείς ως ΔΗΚΟ δηλώσαμε παρών και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τα κόμματα της συνεργασίας για να μπορέσουμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί και παραγωγικοί στο έργο μας».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του Άντρη Αναστασιάδη παρέθεσαν δείπνο στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ και στις/στους συζύγους τους, στους κήπους της προεδρικής εξοχικής κατοικίας Τροόδους.

SINANTISI=-=-=