Αποχωρούν απο τη ΔΗΜΑΡ με προορισμό το ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιές άναψε στη ΔΗΜΑΡ, η προσωπική πρόσκληση που έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφας σε δυο υπό αποχώρηση στελέχη της, για την παρουσίαση του βιβλίου του, χθες στο Σινέ κεραμικός. Πρόκειται για τον Α. Νεφελούδη, που έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές κα τον Στ. Μπαγιώργο ο οποίος ίδρυσε πριν μέρες το Αριστερό Δίκτυο, προκαλώντας αναστάτωση στο κόμμα του Φώτης κουβέλη λόγω πιθανής ενσωμάτωσης τους στο ΣΥΡΙΖΑ του 30%.

Ο Α. Νεφελούδης μιλώντας στο news.gr σημειώνει με νόημα ότι οι λόγοι της παρουσίας του στην εκδήλωση δεν είναι μόνο οι αυτονόητοι, αλλά με την κίνησή του αυτή ήθελε να στείλει και πολιτικά μηνύματα. Σημειώνει μάλιστα ότι στην εκδήλωση είχαν δώσει το παρόν και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ η δική του στάση είχε και έχει και πολιτικό νόημα.

Οι σχέσεις των Στ. Μπαγιώργος και Α. Νεφελούδης είχαν διαταραχθεί με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ καθώς διαφωνούσαν με την στήριξη που στη συνέχεια παρείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά. Διαφωνία που είχαν διατυπώσει τότε κι άλλα στελέχη του κόμματος όπως ο. Β. Ζορκάδης και Χ. Σταυρόπουλος.

Και οι τέσερις δεν είχαν συμφωνήσει ούτε με το ενδεχόμενο στήριξης και είχαν ζητήσει την ανάγκη άσκησης προγραμματικής αντιπολίτευσης. Τώρα τα πράγματα και μετά το τρίτο μνημόνιο είναι ακόμη πιο δύσκολα για τα στελέχη αυτά.

Παρά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποτελέσει τον τρίπο πόλο στην «κυβερνητική» συμμαχία οι αντιμνημονιακές φωνές στο εσωτερικό του κόμματος είναι ιδιαίτερα ηχηρές ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο προσεχές διάστημα πολλά
από τα στελέχη θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Κι όλα αυτά όταν ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να διατηρήσει τις εύθραυστες ισορροπίες διατυμπανίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για πολιτικές συνεργασίες