Αποφασίστηκε το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου της Τράπεζας Κύπρου

Την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού ως αποζημίωση που δεν θα ξεπερνά τις 150,000 ευρώ και την κατάθεση τουλάχιστον του 50% του ποσού αποζημίωσης στις δανειακές υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου προνοεί το σχέδιο εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου το οποίο αποφασίστηκε από το ΔΣ της Τράπεζας σε σημερινή συνεδρίαση.

Το προσωπικό θα μπορεί από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου  να αιτηθεί για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ενώ η τελευταία ημερομηνία αποχώρησης καθορίζεται η 31η Ιουλίου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η Κεντρική Τράπεζα, ως Αρχή Εξυγίανσης, από το μεσημέρι είχε εκφράσει τη θέση ότι δεν έχει ένσταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού. Συγκεκριμένα προνοείται για κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας, 1 μηνιαίος μισθός (μισθός Ιουνίου 2013, βασικός + τιμάριθμος) και επιπλέον 5 μηνιαίοι μισθοί (μισθός Ιουνίου 2013, βασικός + τιμάριθμος) με μέγιστο ποσό αποζημίωσης το 60% των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση.

Το ποσό της αποζημίωσης που υπολογίζεται ως πιο πάνω δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των €150.000, σημειώνεται.

Όσον αφορά στις παροχές που δικαιούνται τα άτομα που αποχωρούν, θα παρέχεται  ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση θανάτου μέχρι το τέλος του 2014.

Σε σχέση με τα δάνεια του προσωπικού τουλάχιστον το 50% του ποσού  αποζημίωσης θα πρέπει να κατατεθεί έναντι των δανειακών υποχρεώσεων του εργαζόμενου.

Το υπόλοιπο άδειας αυτών που θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο θα πρέπει να ληφθεί  μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης, εάν είναι δυνατό.

Σε καμία περίπτωση δε θα πληρωθεί ετήσια άδεια που να ξεπερνά μισθό (βασικός + τιμάριθμος) ενός μηνός, αναφέρεται.

Ως τελευταία ημερομηνία αποχώρησης καθορίζεται η 31η Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει όλο το μόνιμο προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου και όλων των θυγατρικών εταιριών συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου.

Αναφέρεται ακόμη ότι από την επόμενη Δευτέρα και κατά  τη διάρκεια του Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου θα λειτουργεί άμεση γραμμή υποστήριξης του προσωπικού στην ποία θα μπορούν να αποταθούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες.