Απορρίφθηκε αίτημα για Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο κατεχόμενο Λευκόνοικο

Απορρίφθηκε το αίτημα για Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού, στο κατεχόμενο Λευκόνοικο στις 10 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής της Υψωσης του Τιμίου Σταυρού που τιμάται στις 14 του μήνα.

Σε ανάρτηση της στα ΜΚΔ η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρει ότι «απορρίφθηκε το αίτημα που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το ερχόμενο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο κατεχόμενο Λευκόνοικο».

Εξάλλου σε ανακοίνωση του κατεχόμενου Λευκονοίκου αναφέρεται ότι «μετά την απόρριψη του αιτήματος, η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα και θα ακολουθήσει το μνημόσυνο των ηρώων του κατεχόμενου Λευκονοίκου».

Σύμφωνα με το Δήμο, σε συνεστίαση που θα ακολουθήσει θα παραστεί ο Υπουργός Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες από τους αδελφοποιημένους με το Λευκόνοικο, Δήμους Νέας Ιωνίας και Δυτικής Λέσβου.

Σημειώνεται ότι τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Λευκονοίκου, το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές, η Σχολική Εφορία Λευκονοίκου και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής- Γυμνασίου Λευκονοίκου.