Απολύσεις κοινοτικών αυτή τη φορά στον Όμιλο Σιακόλα!

Μετά το σχετικό δημοσίευμα της Λαιμητόμου για απολύσεις Κύπριων από τον Όμιλο Σιακόλα, σειρά πήραν και οι κοινοτικοί εργαζόμενοι του ομίλου προς το ταμείο ανεργίας.

Και κάπως έτσι νομίζουν οι εργοδότες ότι θα ισοσταθμίσουν την κατάσταση. Ότι και καλά τώρα τυγχάνουμε ίσης μεταχείρησης και ίσων ευκαιριών με τους αλλοδαπούς. Το θέμα κ.Σιακόλα ήταν να κρατήσετε τους Κύπριους στη θέση τους, τώρα που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, όχι να απολύσετε και τους κοινοτικούς.

Ωραίο το φιλανθρωπικό προφίλ του ομίλου με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη προσφορά συσσιτίων σε άπορους μαθητές, αλλά αυτοί οι μαθητές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη έναν εργαζόμενο πατέρα, απ’ ότι ένα συσσίτιο.

Να παρατηρήσουμε, ωστόσο, ότι ο όμιλος Σιακόλα δεν είναι ο μόνος που με το που «πλάκωσε η κρίση» στην Κύπρο προέβη σε απολύσεις και κούρεμα μισθών.

Ψυχραιμία κύριοι, δε θα χαθούν τα κεφάλαιά σας. Απλά μειώνεται λίγο το κέρδο σας. Με το να καταλήξουμε όλοι μας στο ταμείο ανεργίας ή να ζούμε με μισθούς πείνας δεν λύνετε το πρόβλημα της οικονομίας.