ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι λιμουζίνες, τα μέηκ- απ και τα …. τασάκια του Νίκαρου…

Εγγράφεται το θέμα από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου!

Έξω φρενών ο Κουλίας και άλλοι βουλευτές ακόμη και προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ…

Έξαλλος και ο Γενικός Ελεγκτής…

Μετά την πρώτη έρευνα με πολλά στοιχεία από την ομάδα της Λαιμητόμος.com και του ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 2.11.2018, μας τηλεφωνούν αρκετοί πρώην και νυν υπάλληλοι της ΣΚΤ οι οποίοι γνώριζαν όλα αυτά και φυσικά δεν μπορούσαν να μιλήσουν αφού ήταν όπως τους τρομοκρατημένους αλλά και αρκετοί πολίτες και μας ενημερώνουν για διάφορες σαθρές καταστάσεις εκμετάλλευσης του περιβάλλοντας, όπου εκτιμούμε θα πρέπει να καλεστούν οι όλοι εμπλεκόμενοι για ακρόαση από την αρμόδια Διερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό και στη συνέχεια στη βάση στοιχείων και τεκμήριων να τιμωρηθούν ή όχι.

Πάντως κάποιοι μας ανέφεραν πέραν των διαδικαστικών, λειτουργικών και άλλων τραπεζικών θεμάτων και κάποια ερωτικά ειδύλλια που έχουν μεταφερθεί από την ΣΚΤ στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, στο τμήμα ακινήτων και στην διεύθυνση της Altamira, όμως με αυτά δεν θα ασχοληθούμε, αν και κατέχουμε ονόματα και διευθύνσεις, διότι δεν απασχολούν κανένα πολίτη πέραν από τις/τους απατημένους! Δίνοντας λοιπόν συνέχεια στο θέμα Συνεργατισμός «λαμπρή τετραετία 2014 – 2018» με την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιούμε – ως δεύτερο μέρος, παρουσιάζουμε το σημερινό μας ρεπορτάζ.

Στόλος αυτοκινήτων και ανακαίνιση του κεντρικού κτηρίου πριν την εξαγορά της ΣΚΤ

Η τραγική ειρωνεία του Συνεργατισμού… μέχρι το 2013 πριν την εποχή του κ. Χατζηγιάννη στην ΣΚΤ υπήρχαν 4 αυτοκίνητα, 1 για το τότε Γενικό Διευθυντή κ. Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, 1 για τον Πρόεδρο της Επιτροπείας και 2 αυτοκίνητα τύπου μικρά βαν για τις εργασίες της τράπεζας που τα κρατούσαν οι κλητήρες/αχθοφόροι.

Με το θεαματικό μπάσιμο της ομάδας Χατζηγιάννη «αλλιώς Κλούνη» και καμπόσων υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής, άρχισε αβέρτα η αγορά αυτοκινήτων δήθεν ως όροι των συμβολαίων εργοδότησης! Σήμερα η πρώην ΣΚΤ νυν ΣΕΔΙΠΕΣ διαθέτει πραγματικό στόλο με 100 αυτοκίνητα σας παρακαλούμε, τα οποία κρατούσαν διάφοροι ανώτεροι διευθυντές, παραδιευθυντές και παρατρεχάμενοι…

Μέχρι πριν λίγες μέρες γύρευαν διαθέσιμο χωράφι (καλά διαβάζετε χωράφι ή μάντρα) για να τα τοποθετήσουν και αυτά για «(ξε)πούλημα»… Σήμερα μαθαίνουμε ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για το σημείο πλειστηριασμού της στην Μοσφιλωτή όπου θα μεταφερθούν όλα τα αυτοκίνητα, τα έπιπλα γραφείου, οι «χρυσές» καρέκλες, «οι μεταξωτές κουρτίνες» από την τελευταία ανακαίνιση του κεντρικού κτηρίου της ΣΚΤ η οποία στοίχισε €180.000 την ώρα που η Τράπεζα ήταν υπό διαδικασία κλεισίματος ή εξαγοράς!

Προφανώς ο «φάκτορας του μισθού» κ. Χατζηγιάννης και «ο μαέστρος της ορχήστρας» κ. Σταυρινίδης που έδινε τις οδηγίες αγορών για παράδειγμα €60 το τετραγωνικό μέτρο σε μάρμαρο νόμιζαν ότι θα μείνουν να διοικούν και το νέο σχήμα δηλαδή την ΣΕΔΙΠΕΣ ή τον Φορέα γι’ αυτό καλλώπιζαν το κτήριο με μάρμαρα, solid παρκέ και αυτόματες πόρτες ασφαλείας! Μέχρι και η εταιρεία που πραγματοποιούσε την ανακαίνιση γελούσε με τις υπερβολές τους!

Τα τότε έξοδα για καύσιμα των 4 αυτοκινήτων έφταναν τα €1200 μηνιαίως ενώ σήμερα έχοντας όλο αυτό το στόλο φτάνουν τις €5.500! Σκεφτείτε λοιπόν στα πόσα ανέρχονται τα λειτουργικά έξοδα ετήσια!

Η ΣΚΤ είχε το 49% στην Altamira στην Κύπρο. Άρα σήμερα η ΣΕΔΙΠΕΣ κατέχει το 49%… Σωστά κ. Κουρουνά;

Αφού έχετε τόση ανάγκη τα αυτοκίνητα εσείς, ο κ. Φιλιππίδης και η κ. Τουμαζή γιατί δεν παίρνετε από αυτά του στόλου της πρώην ΣΚΤ και πρέπει σήμερα να ενοικιάζετε αυτοκίνητα τύπου Audi Α7 και BMW Χ1; Στην Νήσου κρατούσατε A7 ή κανένα μονοκάμπινο; Κύριε Κουρουνά βρήκες το ανώτερο στέλεχος σου ως CEO της Altamira που «αγόρασε με έξτρα έκπτωση» σπίτι από ανταλλαγή χρέους πελάτη σας στην Αγλαντζιά ή να σας ενημερώσουμε εμείς δημοσίως σε κάποια φάση;

Ένα άλλο παράδειγμα με την αγορά αυτοκίνητου, αφορούσε τον νυν δήμαρχο Λάρνακας κ. Αντρέα Βύρα ο οποίος τότε ήταν διευθυντής ανάκτησης χρεών της ΣΚΤ υπό τον κ. Κουρουνά. Τότε στον κ. Βύρα δόθηκε αυτοκίνητο το οποίο δεν ήταν αυτόματο και μετά από αίτημα του ιδίου αγοράστηκε άλλο αυτοκίνητο όμως αυτόματο τη δεύτερη φορά! Σήμερα όλοι οι ανώτεροι διευθυντές (Ιακώβου, Παπαδόπουλος, Γιάλλουρος, Ζύγκας, Ζεβλάρης κτλ) που έχουν απομείνει στην ΣΕΔΙΠΕΣ εξακολουθούν και έχουν αυτοκίνητο, τηλέφωνο και i-pad… Τι ωραία, τι χαρά! Πτωχεύσαμε αλλά το αυτοκίνητο… αυτοκίνητο και τα έξοδα έξοδα!

Πίνακες ζωγραφικής όπως το Παρίσι

Πέραν των αυτοκινήτων που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι car dealers, σε ένα γραφείο της νέας ΣΕΔΙΠΕΣ υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής χιλιάδων ευρώ. Ούτε γκαλερί στο Παρίσι να ήταν! Μάζεψαν όλους τους πίνακες από κάθε Συνεργατική και τους έβαλαν μέσα στο κεντρικό κτήριο μη γνωρίζοντας τελικά τι θα τους κάνουν… Λογικά θα πάνε κι’ αυτοί για «(ξε)πούλημα»… Ε ρε γλέντια… Θυμάστε τι πίνακες υπήρχαν σε κάποια Συνεργατικά… γι’ αυτούς μιλάμε!

Τελικά ο κ. Σταύρος Ιακώβου που ανάλαβε προσωρινά ως Επικεφαλής το στήσιμο και τη διαδικασία της ΣΕΔΙΠΕΣ διερωτόμαστε αν θα βγάλει αποτέλεσμα αφού κυριολεκτικά όπου ακουμπήσει είναι όπως το ναρκοπέδιο… Κύριε Ιακώβου θα σε παρακολουθούμε από κοντά…

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η διασπάθιση δημόσιου χρήματος από το 2014 που φτάνει τα όρια ποινικών αγωγών… ένα μικρό παράδειγμα της όλης κακομαθημένης νέας κατάστασης πραγμάτων τότε στην ΣΚΤ πέραν από τους κ.κ. Χατζηγιάννη, Σταυρινίδη, Φιλιππίδη, Κουρουνά ήταν και η κ. Τουμαζή.

«Μake up και αποσμητικό μασχάλης» για την Πάολα Τουμαζή

Από τους πρώτους ανώτερους υπάλληλους που προσλήφθηκαν στην ΣΚΤ για να θυσιαστούν να την σώσουν ήταν η κ. Πάολα Τουμαζή με συμβόλαιο €65.000 ετησίως, με αυτοκίνητο, i-phone, i-pad συμπεριλαμβανομένων! Όλοι οι ανώτεροι διευθυντές στην ΣΚΤ είχαν αυτοκίνητο, i-phone, i-pad και από το 2015 η Επιτροπεία άκουσον άκουσον έγκρινε κονδύλι για αγορά 28 computer surface της Microsoft – πρώτα για τους εαυτούς τους (13 σε ποσότητα) και στη συνέχεια ακόμη 15 για τους ανώτερους διευθυντές των €1.800 το καθένα, για να μπορούν να έχουν εσωτερική επικοινωνία!

Φανταζόμαστε σήμερα τα surface είναι στα σπίτια τους και παίζουν παιγνίδια τα παιδιά τους! Μάλιστα με την πρόσληψη της κ. Τουμαζή έγινε διευθέτηση μετά από γραπτό αίτημα της ίδιας να γίνει εξαγορά του δανείου του ιδιωτικού της μαύρου αυτοκινήτου μάρκας Volkswagen Tiguan έναντι του ποσού των €18.900 και μεταβίβασης του στην ΣΚΤ για να το οδηγεί μόνο η ίδια φυσικά και εξόφληση του πακέτου του προσωπικού της κινητού – το οποίο ήταν εγγεγραμμένο στο σύζυγο της έναντι του ποσού με το υπόλοιπο που είχε για €450! Φήμες και συζητήσεις στελεχών της ΣΚΤ αναφέρουν ότι στο συμβόλαιο της υπάρχει ρήτρα για αγορά «make up και αποσμητικό μασχάλης» σε μηνιαία βάση!

Ξένος οίκος αξιολόγησης

Το άλλο τραγελαφικό είναι ότι η ΣΚΤ πλήρωσε δυο φορές εξειδικευμένο ξένο οίκο από €65.000 την φορά. Την μια για να τους πει βασικά ότι ο κ. Μάριος Κληρίδης είναι ικανός να γίνει Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ και μετέπειτα για δεύτερη φορά ξανά πλήρωσαν για να τους πει ότι ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης είναι και αυτός ικανός για την ίδια θέση μετά φυσικά που «φάγανε ως κλίκα» τον κ. Κληρίδη!

Πρώην της Λαϊκής και πρώην του Συνεργατισμού

Σκεφτείτε λοιπόν ότι πολλοί από αυτούς της πρώην Λαϊκής και άλλοι που εργάζονταν στην Τράπεζα Κύπρου είχαν αποζημιωθεί μια φορά με εθελούσια έξοδο μέσω συγκεκριμένου σχεδίου από τις Τράπεζες τότε και ξανά οι ίδιοι άνθρωποι έλαβαν και σήμερα αποζημίωση για εθελουσία έξοδο τους από την ΣΚΤ μέσω άλλου σχεδίου, κλασικό παράδειγμα είναι ο κ. Χατζηγιάννης και άλλοι όμοιοι του όπως ο κ. Αχιλλέας Γιάλλουρος ο οποίος ως γαλάζιο παιδί κι αυτός παραμένει ακόμη στην ΣΕΔΙΠΕΣ…

Επιπλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τον παλιό Συνεργατισμό οι οποίοι πάτησαν πρόσφατα το κουμπί της εθελούσιας εξόδου από την ΣΚΤ με αποζημίωση μέχρι και €180.000 συνεχίζουν και εργάζονται κανονικά με την ίδια αντιμισθία ως βοηθοί του κ. Ιακώβου για το στήσιμο δήθεν της ΣΕΔΙΠΕΣ. Κλασική φιγούρα ο κ. Πανίκος Φιλίππου πρώην διευθυντής του Συνεργατικού των Αστυνομικών με σημερινές ετήσιες απολαβές €80.000!

Μέχρι που θα πάει αυτό το βιολί…

Βαλτέ ακόμη λίγο μέσο με τους φίλους σας τους πολιτικούς και ο κόσμος αντέχει να πληρώνει τα καπρίτσια σας για πολύ ακόμη…

Έλεος ρε παιδιά!

Τhe party is over

Σήμερα, Πέμπτη 8.11.2018 θα υπάρχει μαρασμός στο κεντρικό κτήριο της πρώην ΣΚΤ διότι φεύγει οριστικά ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης του οποίου χθες μάθαμε ότι του πήραν και την μαύρη Jaguar! Γνωστή και επίκαιρη όσο ποτέ η φράση… «Τhe party is over»! Απομένει πραγματικά να διερευνηθούν όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και όπου υπάρχουν ευθύνες οφείλουν οι αρμόδιοι να πράξουν αυτό που απαιτεί η κοινώνα ως ηθική τουλάχιστον ικανοποίηση, να τιμωρηθούν!

Νίκαρος εξεμάνει…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πληροφορούμαστε ώσπου μαθαίνει όλα αυτά ξανά σκέφτεται τα τασάκια… Ο ΥΠΟΙΚ κ. Χάρης Γεωργιάδης που είχε την κατεξοχήν πολιτική ευθύνη είναι καιρός να αρχίσει να προβληματίζεται πολύ πολύ σοβαρά διότι τα τασάκια είναι εκεί σε δωδεκάδες έτοιμα!

Δημοσιογραφική έρευνα: M. Χρίστου