ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η “δυναστεία” συνεχίζεται στην Altamira…

Δεν γλιτώνουμε με τους κουμπάρους… από τον Χάρη τώρα στον Φιλιππίδη που.. χτίζει αυλή!

Συνέχεια των αποκαλύψεων στα όσα παράδοξα γίνονταν στον Συνεργατισμό και οδήγησαν στη κατάρρευση του.

Μετά και το τελευταίο ρεπορτάζ το οποίο δημοσίευσε η Λαιμητόμος.com για το μεγάλο “φαγοπότι” στον Συνεργατισμό, παρουσιάζουμε σήμερα το τρίτο μέρος  και ίσως ακολουθήσει και συνέχεια.

Νέο σκάνδαλο βγαίνει τώρα στο προσκήνιο για το οποίο κανείς δεν ερωτήθηκε στην Ερευνητική επιτροπή για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού και κανείς βέβαια δεν “τόλμησε” να αποκαλύψει.

Ούτε ο κ.Χατζηγιάννης αλλά ούτε και ο κ. Κουρουνάς.

Το νέο σκάνδαλο αφορά την εταιρεία, Delfi Partners & company.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, όταν άρχισαν πλέον να τους παίρνουν χαμπάρι για τις μαζικές  προσλήψεις από πόρτες και παράθυρα στον Συνεργατισμό, ιδιαίτερα το 2014 – 2016, τότε σκέφτηκαν την πιο πάνω εταιρεία, η οποία ανήκει σε κουμπάρο του Δημήτρη Φιλιππίδη.

Η εταιρεία αυτή δεν πέρασε από καμία διαδικασία διαγωνισμού αλλά “παράνομα” μέσω απευθείας ανάθεσης υπηρεσιών, με εξειδικευμένο προσωπικό “δήθεν”  για εξειδικευμένες υπηρεσίες….

Η εταιρεία Delfi, έφερε στον Συνεργατισμό σταδιακά πάνω από 40 άτομα τα οποία όπως μας έχουν αναφέρει υπαλλήλοι του Συνεργατισμού, δεν είχαν ιδέα από “εξειδικευμένες” υπηρεσίες και  πήρε 6 μήνες στους υπαλλήλους του Συνεργατισμού μέχρι  να τους εκπαιδεύσουν για να μπουν στο θέμα…

Άσε που χρεώναν από ότι μας είπαν με υψηλότερες τιμές από τις τιμές που οι 4 γνωστοί μεγάλοι  οίκοι στη Κύπρο χρεώνουν.

Με τη δημιουργία της Altamira  ως ξεχωριστής εταιρείας από τη ΣΚΤ, για διαχείρηση των ΜΕΧ αυτά τα 40 άτομα της εταιρείας Delfi παρέχουν πλέον τις υπηρεσίες τους στην Altamira..

Με την εν λόγω εταιρεία ο Συνεργατισμός είχε ένα τεράστιο συμβόλαιο το οποίο μεταφέρθηκε στην Altamira .

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι υπάλληλοι του Συνεργατισμού, αφού πήραν το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης από την ΣΚΤ με ποσά άνω των 180,000 ευρώ βρέθηκαν τώρα στην Altamira, ως υπάλληλοι της Delfi.

Το 2015 ο κ. Χατζηγιαννης και η παρέα του έφεραν αρχικά στη θέση του ανωτερου διευθυντή τραπεζικών εργασιών τον πρώην  διευθυντή του Ταμιευτηρίου της Αστυνομίας, κ. Πανίκο Φιλίππου ο οποίος είχε αγανακτήσει από αυτά που έβλεπε και ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλο πόστο στη ΣΚΤ και επέστρεψε στο ταμιευτήριο.

Ο κ.  Χατζηγιάννης σε συνεννόηση με τον κ. Δημήτρη Φιλιππίδη που τότε ηταν διευθυντής του γραφείου του, έφεραν τον άλλο φίλο του κ. Φιλιππίδη για τη θέση του αν,ωτερου διευθυντή τραπεζικών εργασιών, τον Παφίτη κ. Μάριο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος, με τον κ. Διονύση Διονυσίου, οικονομικό λειτουργό Α’, προιστάμενο της μονάδας διαχείρησης της συμμετοχής της Δημοκρατίας, στην ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων, κατάφεραν μέσα σε χρόνο ρεκόρ και “σήκωσε” ο κόσμος τα χρήματά του από τον Συνεργατισμό λόγω ανασφάλειας, πέραν του ποσού των 2 δις  χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.

Ο Συνεργατισμός έκλεισε λόγω έλλειψης ρευστότητας….

Ο κ. Διονυσίου δεν ήταν άσχετος με τον Συνεργατισμό καθώς υπήρξε γραμματέας στη ΣΠΕ Άλωνας, αλλά συμμετείχε και στην εποπτική αρχή των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων πριν το 2005.

Ήταν ο ίδιος λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος συμμετείχε στο ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών  εκ μέρους του κράτους και το αποτέλεσμα σε όλους γνωστό… το κλείσιμο της εταιρείας.

Φαίνεται από τα διάφορα στελέχη της ΣΚΤ, που μας τηλεφωνούν και μας ενημερώνουν με αποδεικτικά στοιχεία, ότι μετά το “φαγοπότι” στον Συνεργατισμό συνεχίζει το πάρτι στην Altamira.

Κύριε Κουρουνά και κ. Φιλιππίδη και κυρία Τουμαζή τι χαμπάρια από τα γραφεία των Λατσιών της Altamira;

Όλα καλά;

Δημοσιογραφική έρευνα: M. Χρίστου