Αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου των Πολυτέκνων κ.Β.Θεοτοκάτου -Τι λέει για την καταβολή των επιδομάτων

Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων σε 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, δεν έχει ακόμα καθοριστεί ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα πολυτεκνικά επιδόματα- ανά μήνα ή δίμηνο-, ούτε από ποιό φορέα- αν θα καταβάλλεται δηλαδή από τον ΟΓΑ ή το υπουργείο Οικονομικών,  ούτε με ποια δικαιολογητικά.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης των Πολυτέκνων κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος στο ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.COM είναι αποκαλυπτικές της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται το εν λόγω θέμα.

“Είναι αμφίβολο εάν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 οι πολύτεκνες οικογένειες πάρουν το επίδομα και μάλιστα κάποιες απο αυτές, καθώς οι περισσότερες θα πρέπει να περιμένουν το 2014.” σημείωσε ο κ. Θεοτοκάτος και πρόσθεσε “αυτό είναι συνέπεια των ανοησιών που κάνουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι δεν ακούνε κανέναν”.

“Ακόμη δεν έχει οριστεί καν ο αρμόδιος φορέας που θα καταβάλλει τα επιδόματα..αφού οριστεί θα γίνει η υποβολή και η εξέταση των φορολογικών δηλώσεων των δικαιούχων” δήλωσε ο ίδιος.

Αυτό συνεπάγεται τεράστια καθυστέρηση, καθώς ο αρμόδιος φορέας θα πρέπει να εξετάσει χιλιάδες δηλώσεις.