Αποδέσμευση από το μνημόνιο εντός του ΄13, υποσχέθηκε ο Γ. Λιλλήκας

«Εντός του 2013 θα αποδεσμευτούμε από τον μνημόνιο της Τρόικας, εντός του 2013 θα αξιοποιήσουμε τα έσοδα μας από το φυσικό αέριο, ώστε να θέσουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει έμπρακτα όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού».

Οι δεσμεύσεις ανήκουν στον υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα, κατά την ομιλία του στο εκλογικό του επιτελείο ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Αντη Χριστοφορίδη, η οποία αποφάσισε την στήριξή του στις επερχόμενες εκλογές.

«Δεσμεύομαι ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό, αξιοποιώντας το φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12, για να σταματήσουμε τη διαρροή των Κυπρίων επιστημόνων, για να θέσουμε τέρμα στην μετανάστευση των νέων μας , χρειαζόμαστε όλους τους νέους να παραμείνουν στην Κύπρο, αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κύπρου και σε αυτούς θέλουμε να επενδύσουμε για την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο», είπε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Ευχαριστώντας την Κίνηση για την εμπιστοσύνη και την στήριξη της, μίλησε για ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη … «Είναι γνωστή η μεγάλη συνεισφορά της Κίνησης το 2004 στις πιο κρίσιμες στιγμές της κυπριακής ιστορίας στον αγώνα για την απόρριψη του καταστροφικού σχεδίου Ανάν, η δική τους στήριξη σε αυτές τις πολύ κρίσιμες προεδρικές εκλογές με φορτώνει με επιπλέον ευθύνες και δεσμεύομαι ότι θα φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης των πολιτών οι οποίοι αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια λύση που θα μας οδηγεί σε μια ελεύθερη πατρίδα όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν και θα απολαμβάνουν στην πράξη όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και όλες τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον κυπριακό λαό να κρατήσει την αισιοδοξία και του κουράγιο του, υπενθυμίζοντας ότι θα κατάφερε σε ακόμη πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες , όπως η τουρκική εισβολή. Και διατύπωσε την εκτίμηση ότι το  2013 ξεκινά με κακούς οιωνούς για μεγαλύτερη ύφεση.

«Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα καταστήσουν το κυπριακό κράτος πιο μικρό, οικονομικό , αποτελεσματικό και πιο σύγχρονο, θα καταστήσουν την κυπριακή οικονομία ξανά ανταγωνιστική και η δική μας η δέσμευση είναι ότι θα υλοποιήσουμε και θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με το λιγότερο όμως ανθρώπινο κόστος», τόνισε.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στα διεθνή κέντρα αποφάσεων ….. «ας μην επενδύουν στην οικονομική κρίση και εξάρτηση της Κύπρου για να επιβάλουν στην Κύπρο μια απαράδεκτη λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν, η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να μειώσει τις αντιστάσεις του κυπριακού ελληνισμού και γι αυτό τους καλώ να εγκαταλείψουν τα όποια σχέδια και τους όποιους προγραμματισμούς ετοιμάζουν διασυνδέοντας την πιθανή επόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα , με ένα πακέτο λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν».