Απλές αλήθειες προς αντιπολιτευόμενους

Του Λευτέρη Χριστοφόρου*

Στην εποχή μας η πληροφόρηση διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας και αναντίρρητα τα Μέσα Ενημέρωσης και τα Κοινωνικά Δίκτυα.Υιοθετώ πλήρως τη θέση ότι ελεύθερος πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος πολίτης. Αναπόφευκτα,λοιπόν, υπάρχειπλημμυρίδα πληροφοριών και πολλά κέντρα ενημέρωσης, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής και των κομμάτων.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας ότι όταν κάποιος βρίσκεται στην Αντιπολίτευση διαθέτει το ακαταμάχητο πλεονέκτημα να διατρανώνει καθημερινά και αδιάκοπα μύρια, ασύστολα ψεύδη χωρίς κανένα κόστος. Άλλωστε η προπαγάνδα βασίζεται στην αρχή, ότι εάν λες συνέχεια το ίδιο ψέμα στο τέλος γίνεται αποδεκτό ως αλήθεια.

Αυτή τη στιγμή ο πολιτικός χάρτης της Κύπρου διαμορφώνεται,με το Δημοκρατικό Συναγερμό να βρίσκεται στη Συμπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται στην Αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα μέσα από την ενορχηστρωμένη Αντιπολιτευτική ισοπεδωτική πρακτική να μηδενίζονται τα πάντα και να αναδεικνύονται μόνο τα μεμονωμένα προβλήματα που φυσιολογικά πάντα ενυπάρχουν στη κοινωνία και το τόπο.

1. Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΒΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Εάν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης η Κυβέρνηση κατόρθωνε να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε τρία χρόνια όπως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα θεωρείτο από όλους ως μέγιστη επιτυχία και η Κυβέρνηση θα τύγχανε ευρείας αποδοχής. Στη Κύπρο η χώρα βγήκε από το μνημόνιο και αντί αναγνώρισης της τεράστιας επιτυχίας, οι Αντιπολιτευόμενοι συνεχίζουν να πετροβολούν.

Αναμφίβολα το 2013 η Κύπρος οδηγήθηκε στη Χρεωκοπία και στο Μνημόνιο και η παρούσα Κυβέρνησή διέσωσε τη χώρα. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη Χρεωκοπία και το Μνημόνιο, οι σημερινοί Αντιπολιτευόμενοι, η Κυβέρνηση Χριστόφια, που αναδείχθηκε στην εξουσία με τη στήριξη και των υπολοίπων, για να μην ξεχνιόμαστε, ζητούν και τα ρέστα από τη Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Τη Κυβέρνηση Αναστασιάδη, που είτε συμφωνούν μαζί της είτε όχι, αναγνωρίζεται από όλους τους αντικειμενικά σκεπτόμενους και ιδιαίτερα και από την ίδια την Ε.Ε., ότι πέτυχε άθλο με την νοικοκυρεμένη και επιτυχημένη διακυβέρνηση του, που μαζί με τις θυσίες του λαού κατόρθωσαν να ανασηκώσουν τη πατρίδα μας από τη βέβαιη καταστροφή και Χρεωκοπία .

2. ΤΟ ΕΕΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η θεσμοθέτηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πούείναι η κορωνίδα της φιλολαϊκής πολιτικής, αυτό που επιδοκίμασε και ονειρεύεται και η Ε.Ε. να το προωθήσει και σε άλλες χώρες, για την Αντιπολίτευση δυστυχώς περνά απαρατήρητο. Το ότι 10.000 νέες οικογένειες συμπατριωτών μας που δεν είχαν ούτε ένα ευρώ εισόδημα θα μπορούν να λαμβάνουν από το κράτος εισόδημα διαβίωσης για τους ίδιους και τα παιδιά τους, φαίνεται δεν μετρά. Φυσικά εάν αυτό το μέτρο το πρότεινε το ΑΚΕΛ ή κάποιοι άλλοι αντιπολιτευόμενοι θα θεωρείτο λαϊκή επανάσταση.

3. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 3000 ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η μείωση της Θητείας στην Εθνική Φρουρά για πολλά χρόνια εκλαμβανόταν ως ανέκδοτο και ουδείς πίστευε ότι θα εφαρμοζόταν αφού προηγούμενες Κυβερνήσεις το αθέτησαν. Αυτή η Κυβέρνηση τόλμησε και παρά την διαρκή ισοπέδωση και αμφισβήτηση από την Αντιπολίτευση, όχι μόνο προχώρησε στη μείωση της θητείας αλλά και προσλαμβάνει και 3.000 νέα παιδιά εφαρμόζοντας το σύγχρονο μέτρο στελέχωσης της Εθνικής Φρουράς. Τι έχουν να πουν τώρα όσοι μέχρι χθες αμφισβητούσαν και σπίλωναν τη Κυβέρνηση ότι η Μείωση της Θητείας είναι πυροτέχνημα.

4. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Παρά τη μηδενιστική προσέγγιση της Αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει Ανάπτυξη στο τόπο, ότι δεν γίνονται επενδύσεις και ότι η οικονομία δεν επανεκκινεί, προς μεγάλη απογοήτευση των Κασσανδρολογούντων η Κύπρος πετυχαίνει το ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ε.Ε. και η οικονομία αναβαθμίζεται από τους ξένους οίκους και απομακρύνεται από τη κατηγορία “σκουπίδια”. Όσον αφορά τα έργα και τις επενδύσεις, κανένας δεν λέει ότι είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά από τις μηδενικές επενδύσεις που είχαμε δεν πήραν χαμπάρι ότι σχεδόν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες ανακαινίστηκαν και επεκτάθηκαν με τα κίνητρα της Κυβέρνησης, ότι η αγορά κατοικίας από ξένους , ξαναζωντάνεψε με τα κίνητρα που δόθηκαν , ότι μεγάλα και μικρά έργα ανάπτυξης ολοκληρώνονται και ότι μόλις πρόσφατα αρχίζει εργασίες ακόμη ένα μεγάλο έργο η Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πραγματικές και απλές αλήθειες που εξουδετερώνουν τα μεγάλα ψεύδη των Αντιπολιτευόμενων.

*Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ.- Ευρωβουλευτής