Απεργούν Τραπεζοϋπαλλήλοι και οικοδόμοι την Τετάρτη – Οι γιατροί την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αντιδρώντας στις εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για την ίδια ημέρα έχει εξαγγελθεί πανελλαδική – πανοικοδομική απεργία.

“Δουλειά για όλους, Ταμείο Ανεργίας μέχρι να βρουν δουλειά οι άνεργοι καθώς και οργάνωση συσσιτίων για τους άνεργους από το κράτος, τους δήμους και τις περιφέρειες, και υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο την εβδομάδα” ζητούν οι οικοδόμοι σε ανακοίνωση τους.

Παράλληλα, σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι γιατροί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου μετά απο απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αντιδρώντας στις περικοπές των δαπανών υγείας.

Ο ΠΙΣ κάνει λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας καθώς όπως σημειώνει “τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση – συγχώνευση, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική, ενώ το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Τη συμμετοχή των γιατρών της Αθήνας στη πανελλήνια απεργία αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συμβουλίου Αθηνών ΙΣΑ.