Απαγόρευση οχηματων βεζίνης και πετρελαίου στην Βρετανία

Απαγόρευση όλων των οχημάτων βεζίνης και πετρελαίου ντίζελ σκοπεύει να εφαρμόσει η Βρετανία το 2040. Αυτό γίνεται στο πλαίιο ενος σχεδίου να τα αποσύρει πλήρος από τους δρόμους σε δέκα χρόνια μετά και όλα τα οχήματα θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας,Μάικλ Γκόουβ. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παράλληλα το συγκεκριμένο μέτρο θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και από την γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail οι τοπικές αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο στους οδηγούς τους ντιζελοκίνητων εκείνων οχημάτων στους δρόμους με την μεγαλύτερη μόλυνση από το 2020, αν η ποιότητα του αέρα δεν βελτιώνεται.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι “Οι Συντηρητικοί περιελάμβαναν στο μανιφέστο τους την δέσμευση ότι μέχρι το 2050 δεν θα υπάρχουν πετρελαιοκίνητα οχήματα στους δρόμους μας. Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι αυτό σημαίνει πως δεν θα κυκλοφορούν νέα βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2040”. Ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να λάβει μέτρα για την μείωση της μόλυνσης του αέρα έχοντας χάσει δικαστικές μάχες που ξεκίνησαν εναντίον της ακτιβιστικές οργανώσεις.