ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος πρέπει να σταματήσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες

Σε ανακοινωση του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπς τύπου, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως η δημοσιοποιήση των πρακτικών τηε ελληνοκυπριακής πλευράς από το Κραν Μοντάνα θα επιτείνει την αντιπαράθεση με το Διεθνή Οργανισμό και θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία της πλευράς μας.

Αναφερόμενος στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας το 2004 βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σημείωσε ότι ασκούσε κριτική στον τότε πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και έλεγε ότι «διασύρουν και εξευτελίζουν τη χώρα τους, όσοι την οδηγούν στην απομόνωση, φέροντάς την σε σύγκρουση με τον ΟΗΕ, την ΕΕ και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα».

Στην συνέχεια ο κ. Στεφάνου κάλεσε τον Πρόεδρο «να σταματήσει να καθορίζει την πολιτική του στο Κυπριακό στη βάση των προεκλογικών σκοπιμοτήτων αν θέλει να εξυπηρετήσει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού». Και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει «να εργαστεί για δημιουργία προϋποθέσεων για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στην Ελβετία. Αυτό γίνεται ακόμα πιο πιεστικό, γιατί πλέον φανερά η Τουρκία επιδιώκει την εκτροπή του Κυπριακού από το πλαίσιο του ΟΗΕ και σε συνεργασία με δυνάμεις στα κατεχόμενα απεργάζεται την προώθηση της διχοτόμησης επί του εδάφους».