Απαγόρευση εξόδου και εγγύηση επιβλήθηκε στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος απολογήθηκε το πρωί, στον ανακριτή για τις υπέρογκες δαπάνες που διαπιστώθηκαν στο συνδικάτο των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Επίσης, του επιβλήθηκε εγγύηση 60.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος. Ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις καθώς και για τη διαχείριση του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη δόθηκε από το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζή, το οποίο ακολουθήθηκε από έρευνα του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Φωτόπουλος, του οποίου η απολογία διήρκησε ώρες, έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι στο όνομά του δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτε, είτε πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό, είτε για αγορά είτε για το ο,τιδήποτε άλλο. Εγγύηση 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον κ. Ευάγγελο Μπουζούλα, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προκειμένου επίσης να αφεθεί ελεύθερος. – See more at: