Απίστευτα και παράξενα φυσικά φαινόμενα

Απίστευτα και παράξενα φυσικά φαινόμενα συμβαίνουν στη γη που πολλές φορές μας προκαλούν δέος.

Υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν στη φύση, αλλά δεν τα βλέπουμε κάθε μέρα. Ορισμένα από αυτά τα φαινόμενα είναι σπάνια και απίστευτα, αλλά συμβαίνουν πραγματικά.

Ας δουμε μερικά παρακάτω:

Οι πέτρες που περπατάνε στην Καλιφόρνια

Στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου οι πέτρες μετακινούνται. Η επιστημονική εξήγηση μιλάει για ένα λεπτό στρώμα πάγου παγιδευμένο κάτω από το έδαφος, το οποίο καθώς λιώνει προκαλεί αργά αλλά σταθερά τη μετακίνησή τους.

Η Αιώνια Καταιγίδα της Βενεζουέλας

Καταιγίδα Κατατούμπο, είναι μια βροχή από κεραυνούς που σκίζουν τον ουρανό 300 μέρες τον χρόνο. Γνωστή και ως αιώνια καταιγίδα, αυτό το φαινόμενο ασταμάτητων αστραπών συμβαίνει κυρίως στον ποταμό Κατατούμπο της Βενεζουέλα.

Το νερό που φωσφορίζει

Σε διάφορες παραλίες του κόσμου (Πόρτο Ρίκο, Μαλδίβες, Καλιφόρνια, Φλόριντα, Τογιάμα κ.α.), τα νερά λαμπυρίζουν το βράδυ, φαινόμενο που οφείλεται σε αμέτρητους οργανισμούς φυτοπλαγκτόν που παρουσιάζουν βιοφωταύγεια.

Ένα διπλό ουράνιο τόξο, είναι ακριβώς όπως οποιοδήποτε κανονικό ουράνιο τόξο.

Αυτό το φοβερό φυσικό φαινόμενο, συμβαίνει όταν ο ήλιος αντικατοπτρίζεται περιστασιακά σε μια σταγόνα βροχής δύο φορές.

Ριγέ παγόβουνο 

Καθώς λιώνει το νερό και τελικά παγώνει και πάλι, ορισμένα σωματίδια όπως το χώμα, μπορούν να παγιδευτούν μεταξύ αυτών των στρωμάτων πάγου. Το αποτέλεσμα είναι μια ριγέ επιφάνεια.

 Ουράνιο τόξο φωτιάς

Αυτό το φυσικό φαινόμενο συμβαίνει όταν το φως του ήλιου πέφτει σε παγωμένους κρυστάλλους πάγου που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, σε σύννεφα θύσανοι (είδος σύννεφου). Οι επιστήμονες αναφέρονται σε αυτό το φαινόμενο με το πιο επίσημο όνομά του: «περιοριζόντιο τόξο (circumhorizontal arc)».

Στήλες βασάλτη

Μοιάζουν με τεχνητές στήλες αλλά στην πραγματικότητα είναι φυσικές. Έχουν ως επί το πλείστον εξαγωνικό σχήμα και αποτελούνται από παχιά λάβα που κρύωσε γρήγορα.

Βροχή ζώων

Οι υδροστρόβιλοι (ανεμοστρόβιλοι που σχηματίζονται από ένα σώμα νερού), κάνουν τα μικρά ζώα να παρασύρονται και να πέφτουν μακριά από το περιβάλλον τους.

Σύννεφα Ασπεράτους 

Αυτά τα ζοφερά σύννεφα, συνήθως εμφανίζονται πριν από την καταιγίδα με τους δυνατούς ανέμους.Κάτω από κατάλληλες συνθήκες, τα παχιά αυτά σύννεφα μοιάζουν με περίεργου σχήματος κύματα.

Πράσινη αστραπή

Αυτό το οπτικό φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί για μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δύση ή πριν την ανατολή του ήλιου.

Μαργαρώδη σύννεφα

Αυτά τα σύννεφα είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταγραφούν γιατί εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ωρών μετά το ηλιοβασίλεμα ή πριν από την αυγή.  Μπορεί να είναι υπέροχα οπτικά, αλλά είναι καταστροφικά για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, συμβάλλουν στο σχηματισμό της τρύπας του όζοντος.

Κύματα βαρύτητας

Οποιαδήποτε διαταραχή στην ατμόσφαιρα, όπως μια καταιγίδα ή ανοδικό ρεύμα, μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύμα βαρύτητας.

Βιοφωταύγεια παλίρροιας

Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, το φυτοπλαγκτόν στους ωκεανούς, αναπαράγεται γρήγορα και οδηγεί στο στρώμα της κόκκινης παλίρροιας (το χρώμα μπορεί να διαφέρει). Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, υπάρχει βιοφωταυγή ποικιλία φυκιών.

Ονομάζεται Λάμψη της θάλασσας  και δίνει μια πανέμορφη λαμπερή όψη στα νερά. Στο τέλος του καλοκαιριού, αυτή η απόκοσμη και μαγική λάμψη εμφανίζεται στα δάση.

Το εκπληκτικό Βόρειο Σέλας

Οι πολύχρωμες «ηλεκτρικές καταιγίδες» οφείλονται σε ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που προέρχονται από τον ήλιο, προσφέροντας ένα ουράνιο υπερθέαμα από τον Σεπτέμβριο ως τις αρχές Απριλίου στον Καναδά, την Αλάσκα, την Ισλανδία και τα βορινά της Σκανδιναβίας.

Η Πράσινη Λίμνη στα βουνά Hochschwab, στην Αυστρία – Το καλοκαίρι μοιάζει με μια συνηθισμένη λίμνη και το χειμώνα γίνεται πάρκο.

Οι κατεψυγμένες φυσαλίδες της λίμνης Abraham, στον Καναδά

Το φαινόμενο οφείλεται στο μεθάνιο που απελευθερώνουν τα φυτά στον βυθό, το οποίο ψύχεται καθώς ανεβαίνει προς την παγωμένη επιφάνεια της λίμνης.

Το ηφαίστειο Kawah Ijen με την μπλε λάβα στην Ινδονησία

Το πρωί είναι ένα συνηθισμένο ηφαίστειο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε μια φαντασμαγορική πηγή μπλε λάβας. Διαθέτοντας και τη μεγαλύτερη όξινη λίμνη θειικού οξέος στον κόσμο, το υγρό θείο που πυρακτώνεται αναδύεται από τον κρατήρα σε μπλε πύρινες γλώσσες.