Απέσυρε από τη Βουλή το ν/σ για την αύξηση φόρων στην ακίνητη περιουσία ο Βάσος Σιαρλή

Παρά τις πιέσεις της τρόικας και την πίεση του χρόνου που είναι απαγορευτικός για τροποποιήσεις στα μνημονιακά νομοσχέδια, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, απέσυρε έναν από τους πιο σημαντικούς υπό ψήφιση νόμους, που αφορά στην είσπραξη αυξημένων φόρων στην ακίνητη περιουσία,  με την επιφύλαξη να τον υποβάλει εκ νέου διορθωμένο.

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε την κίνηση «ματ» λόγω των έντονων αντιδράσεων για τις βαρείς επιπτώσεις σε κατασκευαστικό τομέα και τουρισμό. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός παραδέχτηκε ότι ο τρόπος υπολογισμού του κτηματικού φόρου και το ύψος του θα έχουν ως αποτέλεσμα την είσπραξη υπερδιπλάσιου ποσού , 170 εκατομμύρια ευρώ, αντί 68 εκατομμύρια που είχε ζητήσει η τρόικα κατά τις διαπραγματεύσεις.

Οργανώσεις ιδιοκτητών ακινήτων και ξενοδοχείων, αλλά και κόμματα, είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για το πλήγμα που θα επέφερε η  φορολογία στις προσπάθειες ανάκαμψης του κλάδου των κατασκευών και του τουρισμού.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί τροποποιημένο προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρία της ολομέλειας ,την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Βουλή συζητεί σε έκτακτη συνεδρία της σήμερα όλα τα άλλα εφαρμοστικά νομοσχέδια που συμφωνήθηκαν με την τρόικα.