Απέστειλε επιστολή ο Υπουργός

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής σε σχέση με το νομοσχέδιο για την Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο  κ. Νικολάου στην επιστολή του αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε χθες στη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, η οποία και εξέτασε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και προβαίνει σε διευκρινίσεις ως προς συγκεκριμένη πρόνοια που αναφέρεται σε «προϊστάμενη αρχή» για τις μεταθέσεις μελών της Αστυνομίας στην ΚΥΠ.

Πηγές αναφέρουν ότι σκοπός του Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η νομοτεχνική αποσαφήνιση της εν λόγω πρόνοιας του νομοσχεδίου, η οποία όπως ήταν αρχικά διαμορφωμένη καθόριζε ως «προϊστάμενη αρχή» υπεύθυνη για τις μεταθέσεις «τον Υπουργό ή /και τον Αρχηγό της Αστυνομίας».

Μετά τη συνεδρία χθες ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είχε πει ότι κατά τη συνεδρία «διαπιστώθηκε σήμερα ότι με πρόσφατη παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης έχει εισαχθεί συγκεκριμένη πρόνοια στο νομοσχέδιο που αναφέρεται σε προϊστάμενη αρχή».

«Ως γνωστό διαχρονικά η ΚΥΠ λογοδοτεί και συνεργάζεται άμεσα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είχε πει, αναφέροντας πως κατά παράδοξο τρόπο σε αυτή τη διαδικασία έχει εμπλακεί και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αργότερα, σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πως «θέματα που αφορούν τις μεταθέσεις μελών της Αστυνομίας στην ΚΥΠ, θα γίνονται κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητή της Υπηρεσίας και της τελικής εγκρίσεως του Αρχηγού της Αστυνομίας ως οι Κανονισμοί προβλέπουν».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την επόμενη εβδομάδα.