Απάντηση Προεδρικού προς ΑΚΕΛ

Για τα όσα ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφορικά με την ανεργία, τη μείωση των μισθών, την παραγωγικότητα, την κατάσταση των τραπεζών σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τις υποθηκεύσεις ακίνητων περιουσιών στις τράπεζες και τους κινδύνους που απορρέουν, ορθώς διαπιστώνει ότι δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Δυστυχώς, η οικονομία του τόπου αφέθηκε για πέντε χρόνια στον αυτόματο πιλότο και τα όσα διαπιστώνει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή να ήταν ηπιότερης κλίμακας αν ελαμβάνοντο την κατάλληλη στιγμή τα κατάλληλα μέτρα και οι κατάλληλες αποφάσεις. Αντ’ αυτού η κυπριακή οικονομία έμεινε για δυόμιση χρόνια εκτός αγορών, χωρίς πρόγραμμα στήριξης. Έγινε απομείωση των ελληνικών ομολόγων, χωρίς να εξασφαλιστεί στήριξη στο τραπεζικό μας σύστημα.

Επιπλέον, η Λαϊκή Τράπεζα αντλούσε ακατάσχετο ELA για να περάσουν οι προεδρικές εκλογές, όπως παραδέχθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Η Κυβέρνηση εργάζεται συνεχώς σκληρά για να επαναφέρει τα πράγματα στον σωστό δρόμο. Ήδη, αρχίζει μια περίοδος σταθεροποίησης που αργά μεν σταθερά δε, θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Το παράδειγμα της Ιρλανδίας, που μόλις προχθές εξήλθε του προγράμματος επιτυχώς, είναι το καταλληλότερο παράδειγμα για όσους, χωρίς πειστικές προτάσεις για λύσεις, θέλουν να εγκαταλείψουμε το Πρόγραμμα.

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δεν πρόκειται να αφήσει την οικονομία, όπως κάποιοι έπραξαν στο παρελθόν, στον αυτόματο πιλότο και εργάζεται συνετά, σκληρά και με κοινωνική ευαισθησία μέσα από τον μόνο προσφερόμενο δρόμο για τη διάσωση της οικονομίας.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου