Απάντηση δημοσιογράφου σε Χριστόφια: Έπρεπε να παραιτηθεί μετά το Μαρί

«Αντιπαρέρχομαι τα περί έλλειψης σεβασμού , που μου καταλόγισε απόψε ο πρόεδρος Χριστόφιας, όταν τον ρώτησα κατά πόσο την ώρα της αποχώρησης του από το προεδρικό θα ζητούσε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί», απάντησε σε σκληρή γλώσσα ο δημοσιογράφος του Αθηναικού Πρακτορείου Αριστείδης Βικέτος, μέσω της προσωπικού του λογαριασμού στο  facebook.

Είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος ρώτησε χθες τον Δημήτρη Χριστόφια, αν θα ζητούσε συγνώμη για τα θύματα του Μαρί. Στην απάντησή του τονίζει:

«Το θέμα Μαρί επανέφερε προχθές ο ίδιος ο τέως πρόεδρος, μιλώντας στο αποχαιρετιστήριο γεύμα στο προεδρικό , όταν αναφερόμενος στην Προεδρική Φρουρά είπε:

“Είναι οι άνθρωποι που κράτησαν το Προεδρικό αλώβητο την ώρα της μεγάλης επίθεσης, της κατασκευασμένης επίθεσης μετά από το ατύχημα στο Μαρί”.

Ο πρόεδρος μπορεί να μιλά για το Μαρί, αλλά οι δημοσιογράφοι δεν έχουν δικαίωμα να του υποβάλουν ερωτήσεις; Και κάτι ακόμη, όταν ένας δημοσιογράφος είναι πραγματικός φίλος ενός πολιτικού έχει χρέος να του κάνει ενοχλητικές και “ασεβείς” ερωτήσεις. Διαφορετικά, δεν είναι φίλος, όπως με αποκάλεσε ο πρόεδρος, αλλά κόλακας».

Και απαντώντας στα εκατοντάδες σχόλια που δέχτηκε συνέχισε:

«Το θέμα είναι η πολιτική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις. Οι πολιτικοί ηγέτες οφείλουν να την αναλαμβάνουν , ακόμη και αν οι πράξεις ή παραλείψεις αφορούν υφισταμένους τους. Όπως ξέρεις η πολιτική ευθύνη , ιδίως για μείζονα θέματα, αναλαμβάνεται με παραίτηση από το αξίωμα. Βέβαια, θα πεις ότι αυτό σπανίζει στην Κύπρο και θα συμφωνήσω μαζί σου. Η παραίτηση χρειάζεται θάρρος. Η συγνώμη, που είναι θέμα ηθικής τάξης, χρειάζεται μεγαλοψυχία».