Απάντηση Γ. Παπανδρέου στα περί υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας

Μέσω του συνεργάτη του κ. Γιώργου Ελενόπουλου, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απάντησε χθες στις αντιδράσεις που προκάλεσε η άρνησή του να συμμετέχει στη Συνδιάσκεψη για την «Ελιά» και στις τοποθετήσεις ότι οι κινήσεις του θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ελενόπουλος ανέφερε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου, έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσει την σταθερή πορεία της χώρας, όταν όλοι οι άλλοι -με πρώτους εκείνους που είχαν την ευθύνη γιατί την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής-, ήταν είτε απόντες, είτε απέναντι και πάντως τότε, μόνον για την σταθερότητα της χώρας δεν ενδιαφέρονταν».

Υπογράμμισε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπανδρέου, θα μπορούσε, είτε πριν από την υπογραφή του προγράμματος προσαρμογής, είτε το καλοκαίρι του 2011, ακόμη και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, χωρίς να υπολογίσει την ζημιά που θα έκανε στην πορεία της χώρας. «Δεν το έπραξε. Δεν εξέθεσε τη χώρα στον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας», τόνισε.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σταθερότητα σήμερα διασφαλίζεται από την αποφασιστικότητά να γίνονται κατανοητές οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, αλλά και στη συλλογική βούληση προκειμένου να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις σε αυτά τα διακυβεύματα ώστε να μην γυρίσουμε πίσω. «Όχι με δήθεν διλήμματα, που μόνον τον Γιώργο Παπανδρέου δεν αφορούν».