Αν. Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Γυρίσαμε σελίδα, μπαίνουμε σε νοικοκυρεμένο κράτος

Μπαίνουμε στο νοικοκυρεμένο κράτος όπου δεν νοείται να υπάρχουν τρεις και τέσσερις κρατικοί οργανισμοί και εταιρείες που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, αναφερόμενος στη ΔΕΦΑ και την ΚΡΕΤΥΚ.

«Τελικά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν άφησε πίσω της μόνο μνημόνια, Τρόικες, χρεοκοπία και καταστροφή αλλά και πολλές κρατικές εταιρείες και οργανισμούς που αγωνίζεται ακόμα και τώρα που βγήκε στην αντιπολίτευση με νύχια και με δόντια να κρατήσει και να τις διατηρήσει», είπε ο κ. Χριστοφόρου.

Πρόσθεσε ότι «διαφορετικά δεν εξηγείται η δήλωση του πρώην υπουργού Νεοκλή Συλικιώτη που θέλει να νύχια και με δόντια να διατηρήσει δύο κρατικές εταιρείες που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο που είναι η ενέργεια, την ΔΕΦΑ και την ΚΡΕΤΥΚ».

Εμείς γυρίσαμε σελίδα, συμπλήρωσε, «μπαίνουμε στο νοικοκυρεμένο κράτος όπου δεν νοείται να υπάρχουν τρεις και τέσσερις κρατικοί οργανισμοί και εταιρείες που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο και επιφορτίζουν το κράτος με τεράστιες δαπάνες».

Κατά τον κ. Χριστοφόρου, η ενοποίηση της ΔΕΦΑ και της ΚΡΕΤΥΚ θα συνεισφέρει στο καλύτερο νοικοκύρεμα του κράτους, σε αποτελεσματικότερη διαχείριση του φυσικού πλούτου και στην δημιουργία μιας ισχυρής κρατική εταιρείας.

«Αυτοί που συνεχίζουν να επιμένουν στην πολυδιάσπαση μένουν εκτεθειμένοι. Επαφίεται στην κυβέρνηση εάν θα ακολουθήσει αυτή την νέα πολιτική ή εάν θα είναι συνέχεια της πολιτικής Δ. Χριστόφια» είπε.

Ταμείο Αλληλεγγύης

Εξάλλου, αναφερόμενος στο ταμείο αλληλεγγύης που υφίστατο στο Προεδρικό επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε τραγικό στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος «να αποκαλύπτεται ότι στο Προεδρικό κάποιοι είχαν τα δικά τους ταμεία που είχαν πλεονάσματα μέσα και τα διαμοίραζαν όπως ήθελαν κατά το δοκούν με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, με μυστικά κονδύλια και γενικά εν αγνοία και στις πλάτες του κυπριακού λαού».

Καταλήγοντας, ζήτησε πλήρη διαφάνεια για το θέμα.