Αν.Κ.Ε: Δυστυχώς, για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε  δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε σε επικρίσεις του επιτελείου του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου στο Συνέδριο Αποδήμων.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συνέδριο των αποδήμων χθες μιλά αφ’ εαυτής.

Δυστυχώς, για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά είναι η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη που για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια έφερε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για όσα τη βαραίνουν, δηλαδή για την τουρκική εισβολή και κατοχή, για τα τουρκικά στρατεύματα, τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα.

Είναι η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη που οδήγησε τον ΟΗΕ και τον ΓΓ του, να θεωρεί την επίλυση του προβλήματος ασφάλειας, εγγυήσεων επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατευμάτων ως ακρογωνιαίο λίθο για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού και είναι η πολιτική Αναστασιάδη που οδήγησε τον ΓΓ ΟΗΕ να υιοθετήσει τη θέση ότι σε μια λύση του Κυπριακού δεν θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.

Επίσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε για πρώτη φορά την τουρκική πλευρά να επιδώσει χάρτη και μάλιστα μέσα σε συμφωνημένο εύρος αποκλίσεων που επέτρεπε τη διαπραγμάτευση. Ένα χάρτη που δεν ήταν ικανοποιητικός, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά που επέτρεπε τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορεί επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε ήταν πιο αναβαθμισμένη από τώρα με τις τριμερείς, τετραμερείς συνεργασίες στην περιοχή, με τη διεθνή πολιτική που ασκεί και εντός της ΕΕ αλλά και εκτός και αυτά ο κόσμος τα γνωρίζει.

Αυτά που ο κόσμος δεν γνωρίζει είναι ποια είναι αυτή η νέα αόριστη στρατηγική που επαγγέλλεται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ. Ποιο είναι αυτό αόριστο κόστος που θα δημιουργήσει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Εκείνο που ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και οι του ΔΗΚΟ πρέπει να απαντήσουν είναι άλλο: Ποιες είναι οι ενέργειες που οι ίδιοι κάνουν στο εξωτερικό, με ποιους μιλούν στο εξωτερικό, ποιους έχουν πείσει στο εξωτερικό, αν έχουν επαφές με την κομματική ομάδα στην οποίαν ανήκουν στην ΕΕ και αν έχουν πείσει πρώτα για τα δίκαια της Κύπρου και δεύτερο για την πολιτική και στρατηγική που επαγγέλλονται και αν έχουν μιλήσει και αν έχουν πείσει θα πρέπει να μας ενημερώσουν.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος προσκλήθηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ σε μια εκδήλωση στο περιθώριο των συνομιλιών στη Γενεύη, όπου ήταν και τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι Υπουργοί Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων και δεν παρευρέθηκε. Με τέτοιου είδους πολιτικές θα προκαλέσει κόστος στην Τουρκία ο κ. Παπαδόπουλος;».