Αν. ΚΕ: Καλούμε τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ να αντιληφθεί ότι ο δρόμος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές δεν πρέπει να είναι χωρίς όρια

Σε γραπτή απάντηση του στο ΔΗΚΟ, o Αναπληρωτής Κυβερνητικος Εκπροσώπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε:

Είναι λυπηρό και συνάμα επικίνδυνο για τον τόπο όταν ένα κόμμα και ο Πρόεδρός του στην προσπάθεια να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέρχεται μεθόδους που υποβιβάζουν τον πολιτικό μας πολιτισμό.

Η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση και η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων έχει καταντήσει καθημερινή πρακτική για το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.

Πρακτική, όπως η σημερινή, διαστρέβλωσης της από πολλών χρόνων γνωστής σύγκλισης στο Κυπριακό στα θέματα της οικονομίας όπου «ανακάλυψαν» ένα φανταστικό αριθμό δήθεν 250 εκ. ευρώ ετησίως που θα ενισχύουν την τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία μετά τη λύση του Κυπριακού.

Ουδέν ψευδέστερο, αναληθέστερο και παραπλανητικότερο.

Εκείνο που πολύ καλά γνωρίζει η ηγεσία του ΔΗΚΟ, τόσο από την εποχή της Προεδρίας του κ. Δημήτρη Χριστόφια όσο και από τις ενημερώσεις που έτυχε στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και κατ’ ιδίαν από τον διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, καθώς επίσης και από τα έγγραφα που ήταν στη διάθεση τους για να μελετήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο, είναι τα εξής:

Το 6% των συνολικών εσόδων της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, αφού θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα έξοδα, θα κατατίθεται σε ειδικό ταμείο ανάπτυξης και θα χρησιμοποιείται κατά τα 5/6 για υλοποίηση έργων υποδομής στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία και κατά το 1/6 για υλοποίηση έργων υποδομής στην ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύει για περίοδο 13 ετών ή μέχρι το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων ανέβει στο 85% του βιοτικού επιπέδου των Ελληνοκυπρίων.

Άρα, είναι αντιληπτό ότι γίνεται λόγος για ένα εξαιρετικά πολλαπλάσια μικρότερο ποσό από τα 250 εκ. που ισχυρίζεται το ΔΗΚΟ.

Καλούμε, λοιπόν, το ΔΗΚΟ και τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο να αντιληφθούν ότι ο δρόμος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές δεν πρέπει να είναι χωρίς όρια.