Αν θα πάτε για καφέ στη Βενετία… ξανασκεφτείτε το….

Για τέσσερις καφέδες και τρία ποτά πλήρωσαν 100 ευρώ στο καφέ «Λαβένα» της Βενετίας

Το γύρο του διαδικτύου μέσω Facebook κάνει η απόδειξη των 100 ευρώ που πλήρωσαν επτά τουρίστες από τη Ρώμη στο ξακουστό καφέ Λαβένα στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Οι τουρίστες παρήγγειλαν τέσσερις καφέδες και τρία ποτά και όταν πήραν το λογαριασμό δεν πίστευαν στα μάτια τους, αφού κλήθηκαν να πληρώσουν 100 ευρώ.

Στο λογαριασμό χρεώθηκαν και έξι ευρώ το άτομο για τη μουσική, καθώς στο περίφημο αυτό καφέ λέγεται ότι προγευμάτιζε καθημερινά ο διάσημος συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ όταν διέμενε στη Βενετία.

Το διάσημο καφέ άνοιξε τις πύλες του το 1750. Οι σερβιτόροι είναι πάντοτε ντυμένοι με φράκο και σερβίρουν υπό τους ήχους κλασικής μουσικής δωματίου.

Οι ιδιοκτήτες του καφέ όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό απλώς ανέφεραν ότι αυτές είναι οι τιμές που χρεώνουν και αυτό αναγράφεται και στο μενού και ότι αν οι τουρίστες ήθελαν, μπορούσαν απλώς να πάνε κάπου αλλού για καφέ. Ανέφεραν ακόμη ότι μπορούσαν να πιουν καφέ στα όρθια, στο εσωτερικό του καφέ, όπου κοστίζει μόνο ένα ευρώ.