Αντ. Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα

Το νέο κυβερνητικό συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το δύσκολο έργο του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου και έθεσε ως κύριο στόχο της νέας κυβέρνησης την έξοδο από την ύφεση και την είσοδο στην ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Βρισκόμαστε σε μια νέα μέρα για την Ελλάδα και σε μια νέα φάση, που είναι η πορεία εξόδου από την κρίση, πρόσθεσε, τονίζοντας πως η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει. Τόνισε, αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δεν ήταν εύκολο να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να δεχθεί επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν άδικες.

Υπογράμμισε ότι όποιος συμμετείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση απέκτησε μία πολύτιμη πείρα, που μπορεί να βοηθήσει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, ενώ προσέθεσε ότι αυτή η πείρα θα ληφθεί υπ’ όψιν και θα χρησιμοποιηθεί κατάλληλα στο μέλλον.

Ανάπτυξη

Ξεκαθάρισε ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση, να υπάρξει έξοδος από τα μνημόνια και να επιτευχθή ανάπτυξη.

Επεσήμανε ακόμη ότι «τα ελλείμματα θα πρέπει να αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα του σήμερα. Η κατεύθυνση παραμένει ίδια, να βγούμε από την ύφεση και να εισέλθουμε στην ανάπτυξη».

«Πρέπει νακάνουμε πολλές αλλαγές, τομές, να αποκταστήσουμε αδικίες» τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. «Ήδη από αρχές Ιουλίου θα ισχύσουν σημαντικές αλλαγές όπως συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο και ανάμεσα στους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η μείωση εισφορών».

Στο επίκεντρο το προσεχές διάστημα αναμένεται να βρεθούν οι φορολογικοί συντελεστές «χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Δημόσιο χρέος

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι «με την ολοκλήρωση θα ανακηρυχθεί το χρέος βιώσιμο και θα βελτιωθεί η ελληνική οικονομία, θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις».

Ανεργία

Βασική προτεραιότητα παραμένει η αντιμετώπιση της ανεργίας. «Η ανεργία έχει σταματήσει να ανεβαίνει, τους τελευταίους μήνες μειώνεται τώρα πρέπει να επιταχύνουμε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να ξεπεράσει η χώρα τους πιο αισιόδοξους στόχους ειδικά για τα ελληνόπουλα που είναι άνεργα» είπε ο πρωθυπουργός.