’Αντρος Κυπριανού και Γιωρκάτζης συζήτησαν για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας

’Αντρος Κυπριανού και Γιωρκάτζης συζήτησαν για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωσταντίνος Γιωρκάτζης και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ, Άντρο Κυπριανού συζήτησαν τρόπους για απάβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας και ειδικά στο Δήμο Λευκωσίας.

Το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας μπορεί να λυθεί, είπε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο κινητικότητας από το 2010 που εισηγείται συγκεκριμένες λύσεις και ο Δήμος Λευκωσίας, μπορεί να είναι και ο μόνος – όπως είπε – που πιέζει για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού. «Θεωρώ ότι οι δημότες της Λευκωσίας και ευρύτερα, αλλά και οι επισκέπτες, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο».

Επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί συνολικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της ευρύτερης Λευκωσίας και γι’ αυτό το σκοπό πρέπει το Υπουργείο Μεταφορών να αξιοποιήσει και – αν χειάζεται – να επικαιροποιήσει τις όποιες μελέτες είχαν γίνει στο παρελθόν για το θέμα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Οι λύσεις δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατες αλλά ολοκληρωμένες, λαμβάνοντας υπόψη το πώς λειτουργούν άλλες πόλεις πρότυπα στο εξωτερικό, που είναι ανθρώπινες και ασφαλείς, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει τρόπος συντόμευσης των έργων και γιατί για παράδειγμα, τα έργα στην Κυριάκου Μάτση θέλουν 16 μήνες για να τελειώσουν, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι αυτό έκριναν η Τεχνική Υπηρεσία και οι σχεδιαστές και εμπειρογνώμονες που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο έργο, είπαν ότι εκτίμησαν το έργο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην δική του παρέμβαση ο κ. Κυπριανού είπε ότι γι’ αυτό το ΑΚΕΛ λέει ότι πρέπει να εργάζονται βάρδιες για την αποπεράτωση των έργων, ο Δήμαρχος λέει ότι αυτό δεν επιτρέπεται από τις συμβάσεις του δημοσίου. Είναι κάτι που πρέπει να δούμε ως κόμματα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Δήμαρχο να συμπληρώνει ότι και ο Δήμος θα δει πώς μπορεί να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο στις συμβάσεις.

Για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εδώ και χρόνια όλοι υποστηρίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τόπο μας χρειάζεται μια πραγματική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που να καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση πιο σύγχρονη, πιο ευέλικτη, αποτελεσματική στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.

Εντούτοις, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ανησυχία μας σε σχέση με το πώς εξελίσσεται η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση δεν μπορεί να έχει αφετηρία τις συνενώσεις των Δήμων, γιατί έτσι μπαίνει η άμαξα μπροστά από το άλογο.

Σήμερα, προηγούνται και προέχουν μια σειρά από άλλες δράσεις και αποφάσεις.

Πρώτα από όλα απαιτούνται συγκεκριμένες αποφάσεις για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη οικονομικά και πολιτικά, με περισσότερες αρμοδιότητες και με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την αποστολή της. Απαιτείται η ψήφιση του νομοσχεδίου για ίδρυση και λειτουργία Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, η προώθηση συμπλεγματοποίησης Κοινοτήτων καθώς και η προώθηση των συνεργειών, με συνενώσεις ή συμπλεγματοποιήσεις υπηρεσιών, οι οποίες να αφορούν όχι μόνο Δήμους αλλά και Δήμους με Κοινότητες ή και Κοινότητες με Κοινότητες, με κριτήρια γεωγραφικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά.

Αυτό είναι που θα φέρει απτά αποτελέσματα τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι, ακολούθως, μετά από μεταβατικό στάδιο 3-5 χρόνων και με εθελούσια απόφαση των τοπικών κοινωνιών μέσα από δημοψηφίσματα, να αποφασιστεί αν και πώς θα γίνουν ενοποιήσεις σε μεγαλύτερες οντότητες. Θα πρέπει να διασφαλίζεται βέβαια ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν θα επιτρέπει την απονομή δεσπόζουσας θέσης στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αρχή.

Αυτή είναι, κατά την άποψη μας, η συζήτηση που πρέπει να γίνει και αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τεράστια ευθύνη να διασφαλίσει ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και θα προχωρήσει σε σωστές βάσεις.