Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε δήλωση Στουρνάρα

Αντιδράσεις εκ μέρους κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με την οποία «δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το “όχι” σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σημειώνει με γραπτή δήλωσή του: «Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, ευθέως υποστηρίζει πως “δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο”. Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τα βαφτίσει κανείς τα νέα μέτρα, “οριζόντια”, “στοχευμένα” ή “διαρθρωτικά”, η προώθησή τους αποτελεί τη μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών».

Με αντίστοιχη δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ν. Μαριάς, υποστηρίζει: «Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ? ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας την εγγύηση της απόλυτης υποταγής στην τρόικα, κρύβεται τώρα πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ως “λαγός” προετοιμάζει το έδαφος για τη λήψη και νέων δυσβάστακτων μέτρων που οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία».