Αντεπίθεση Ομπάμα στο δεύτερο debate

«Στο δρόμο της Ελλάδας» λόγω της διόγκωσης του δημόσιου χρέους  οδηγεί τις ΗΠΑ ο Μπάρα Ομπάμα , υποστήριξε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Μιτ Ρόμνει στην δεύτερη τηλεμαχία που είχε χθες με τον αμερικανό πρόεδρο. Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μίτ Ρόμνει ξεκίνησαν την τηλεμαχία τους με τοποθετήσεις σχετικά με την αμερικανική οικονομία, με τον Ομπάμα να ασκεί σκληρή πίεση στον πολιτικό του αντίπαλο ώστε να αντιστρέψει το αρνητικό γι αυτόν κλίμα, από το πρώτο debate μετά το οποίο ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις κατά 4 μονάδες.

Ο Μιτ Ρόμνει κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας του το έλλειμμα όχι μόνο δεν μειώθηκε κατά το ήμισυ αλλά διπλασιάστηκε. «Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

Η δεύτερη αντιπαράθεση των δυο υποψηφίων ήταν πιο έντονη από την πρώτη, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα επιτέθηκε πολλές φορές φραστικά στον συνομιλητή του για θέματα  ενεργειακής πολιτική και  οικονομικού χρέους. Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον
αντίπαλό του ότι θέλει να αφήσει τις εταιρείες πετρελαίου «να γράψουν την ενεργειακή πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Παράλληλα, το κατηγόρησε για τη στάση που τηρεί απέναντι στην προώθηση των συμφερόντων των πλουσίων λέγοντας ότι «ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ δήλωσε ότι έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, δεν έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, το πρόγραμμά του
έχει ένα σημείο. Να βεβαιωθεί ότι είναι πιο εύκολο να παίξει με διαφορετικούς κανόνες» είπε ο Ομπάμα.

«Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης » είπε ο αμερικανός πρόεδρος.