Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του εταιρικού φόρου

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του εταιρικού φόρου, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, μετά απο όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το θέμα, κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Δευτέρα, ο Martin Kotthaus σημείωσε πως “Όλα τα ερωτήματα, που σχετίζονται με το πρόγραμμα βοήθειας της Κύπρου θα συζητηθούν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ερώτηση αναφερόταν στο δημοσίευμα του Der Spiegel, σχετικά με τους Ρώσους υπηκόους που καταθέτουν χρήματα-προιόν φοροδιαφυγής στις κυπριακές τράπεζες. .”Το πρόβλημα το οποίο έχει εκτενώς αναφερθεί σε διάφορα ΜΜΕ θα είναι μέρος των διαβουλεύσεων”δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπ.οικονομικών της Γερμανίας.

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, ο Martin Kotthaus υπογράμμισε πως “οι συνομιλίες με την Κύπρο εξελίσσονται με μάλλον μέτρια ταχύτητα γεγονός που σημαίνει ότι η ολοκλήρωση τους πρίν το 2013 είναι πιθανόν δύσκολη.”