Αννίτα για πολλαπλές συντάξεις: Εγείρονται θέματα αντισυνταγματικότητας τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν

Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ και Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για τις πολλαπλές συντάξεις

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών για τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναφορικά με το θέμα των πολλαπλών συντάξεων παρέστη σήμερα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου, συνοδευόμενη από τη Βουλεύτρια και Αντιπρόεδρο κ. Σάβια Ορφανίδου και τον Βουλευτή και Εκπρόσωπο Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά. Η κ. Δημητρίου δήλωσε κατόπιν στους δημοσιογράφους ότι αναγνωρίζει τη θετική συμβολή όλων και ότι απαιτείται να βρεθεί ο ενδεδειγμένος και ορθός συνταγματικός τρόπος για να μπορέσουμε, όπως είπε, να επιλύσουμε αποτελεσματικά αυτό το προκλητικό ζήτημα.

«Και στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών αλλά και σήμερα στη συνάντηση που είχαμε, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές. Δηλαδή να είναι μόνο μία σύνταξη και να σταματήσει όλο αυτό το οποίο γίνεται με τις πολλαπλές συντάξεις, επαγγελματικές και άλλες. Να μην μπορεί κάποιος να είναι αξιωματούχος και παράλληλα συνταξιούχος και βεβαίως η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης», σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Επεσήμανε ωστόσο ότι ενδεχομένως να εγείρονται θέματα αντισυνταγματικότητας τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Έχουμε, σημείωσε, κι εμείς τις δικές μας εισηγήσεις που πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν σε ένα κείμενο το οποίο δεν θα έχει νομικά θέματα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι αναμένονται οι γνωματεύσεις και η θέση της Νομικής Υπηρεσίας επί πολλών θεμάτων που είχαν εγερθεί.