Ανησυχητικά σταθερή η υγεία του Σούμαχερ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ι Μίχαελ Σούμαχερ,  βρίσκεται στη φάση της σταδιακής αφύπνισής του από το κώμα  και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά συνάμα ανησυχητική.

Ο Σούμαχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, τοποθετήθηκε πριν μερικές ημέρες στη φάση της βαθμιαίας αφύπνισης από το τεχνητό κώμα, στο οποίο τέθηκε εδώ και ένα μήνα μετά το ατύχημά του στις γαλλικές Αλπεις.

Όπως μεταδίδουν στις ιστοσελίδες τους τα γερμανικά ΜΜΕ, οι θεράποντες γιατροί του αναμένουν με ανυπομονησία να δουν κατά πόσον ο Σουμαχερ θα μπορέσει να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να κάνει οποιαδήποτε κίνηση που να δείχνει ότι λειτουργούν τα αντανακλαστικά του.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Ιατρικής Χάιντς Πέτερ Μόεκε, εάν ο Σούμαχερ δεν ανταποκριθεί, υπάρχει ο κίνδυνος ο ασθενής να παραμείνει φυτό.

Ωστόσο, είπε ότι «όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί αυτό και ότι ο Σούμι θα ξυπνήσει. Αλλά ακόμα και τότε, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες γιατί ο ασθενής θα βρίσκεται σε σύγχυση, δεν θα ξέρει πού και ποιος είναι».

«Μπορεί να είναι ανήσυχος. Για παράδειγμα, μπορεί να επιχειρήσει να αφαιρέσει τον ορό από το σώμα του. Τότε οι γιατροί θα τον θέσουν και πάλι σε ένα ελαφρύ ύπνο”, συνέχισε.

Για τη σύζυγό του Κορίνα και τα δύο τους παιδιά, αυτή η περίοδος θα είναι η πιο κρίσιμη και για το λόγο αυτό οι γιατροί τους προετοιμάζουν για όλα τα ενδεχόμενα.