Ανεπιτυχής η “λεηλασία”..

Το ΔΗΚΟ είναι ένα ιστορικό κόμμα το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού. Η ΕΔΕΚ επίσης ένα ιστορικό κόμμα παλαιότερο από το ΔΗΚΟ με ιδρυτή τον σημερινό επίτιμο πρόεδρο της Δρ Βάσο Λυσσαρίδη. Τελευταίο το ΕΥΡΩΚΟ το οποίο τα τελευταία χρόνια με τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ιδρύθηκε από τους Δημη΄τρη Συλλούρη και Νίκο Κουτσού.

Στις Προεδρικές εκλογές κάποιος υποψήφιος ήθελε να “λεηλατήσει” τα 3 αυτά κόμματα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε αν και η ΕΔΕΚ υποστήριξε τον Λιλλήκα κατόπιν πιέσεων του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου. Ο Γιατρός δεν συμφωνούσε καθόλου και έλεγε συνέχεια ΟΧΙ μαζί με τον Ομήρου… έλα όμως που τους κατάφερε ο Σιζόπουλος….

Τώρα ο Λιλλήκας ζητά από την ΕΔΕΚ να συμπορευθούν μαζί με το κόμμα που ίδρυσε … Τη “Συμμαχία πολιτών”… Αν είναι δυνατόν.. Η ηγεσία είπε “όχι δεν θα πάρουμε” κύριε Λιλλήκα….

Η μόνη “λεηλασία”  που τελικά κατάφερε να κάνει είναι στο ΕΥΡΩΚΟ από όπου πήρε το 1/3 του κομματικού μηχανισμού.

Στο ΔΗΚΟ “λεηλάτησε” και πήρε μικροπράγματα… Πήρε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν στο κόμμα επί εποχής του αείμνηστου Τάσσου  και έφυγαν με τη πρώτη για Λιλλήκα μεριά….

Οι “καθαρόαιμοι” ΔΗΚΟικοί όμως παραμένουν στο κομματικό χώρο του ΔΗΚΟ.