Ανεπαρκής η απάντηση του ΟΗΕ στον Πρόεδρο

Ανεπαρκής, ελλειμματική, ελλιπής και συνεπώς απαράδεκτη ήταν η έμμεση απάντηση που δόθηκε εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι μουν στην επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τον Ειδικό Σύμβουλό του στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

«Θεωρώ ανεπαρκή και άκρως ελλειμματική την έμμεση απάντηση δια αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ό, τι αφορά το δείπνο της 30ης Μαΐου», είπε ο κ. Ομήρου σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το 45ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΤΥΚ.

Πρόσθεσε ότι «όταν ένας αρχηγός κράτους, μέλους του ΟΗΕ, απευθύνεται με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα, το λιγότερο που θα πρέπει να αναμένει κανείς είναι να υπάρξει μια απαντητική επιστολή». Αυτή η επιστολή, είπε, «δεν υπήρξε».

Αλλά, πρόσθεσε, «και η προφορική, δια αντιπροσώπου απάντηση, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, διότι δεν αναφέρεται στο πιο σημαντικό, δηλαδή στη συμπεριφορά Ντάουνερ και των συνεργατών του, γιατί αυτή ήταν η αφορμή για την αποστολή της επιστολής».

Επανέλαβε ότι «θεωρώ άκρως ανεπαρκή, ελλειμματική, ελλιπή και συνεπώς απαράδεκτη αυτή την αντίδραση – απάντηση του Γενικού Γραμματέα».