Ανδρέας Κυριάκου, μια έντιμη και αξιοπρεπής παρουσία

Είναι απορίας άξιο, πως στο πρόσωπο ενός ανθρώπου κατάφεραν σχεδόν όλα τα κόμματα να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους και να βρουν ένα μοναδικό σημείο σύγκλισης.  Κι αυτή η “χαρισματική” προσωπικότητα δεν είναι άλλη από τον σημερινό διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, για τον οποίο όλοι οι κομματικοί παράγοντες συναινούν πως θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του υπαρχηγού της αστυνομίας, αντί για τον Ανδρέα Κυριάκου.

Το ΑΚΕΛ πρότεινε τον κ. Μιχαηλίδη δια στόματος  Άνδρου Κυπριανού και Νίκου Κατσουρίδη ενώ η πλευρά της οικογένειας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου,  ειδικότερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο στενός φίλος της οικογένειας Πολάκης Σαρρής,  έστησαν μια αδιαπέραστη γέφυρα μεταξύ του ΔΗΣΥ και του Κύπρου Μιχαηλίδη!!

Μα ποιός είναι τελικά ο κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, που κατάφερε να προκαλέσει την πλήρη ταύτιση όλου του κομματικού συτήματος;

Δύο τεινά υπάρχουν: Είτε ο κ. Μιχαηλίδης έχει τις  σωστές  διασυνδέσεις ή είναι τόσο καλός στη δουλειά του που  ίσως η Κύπρος κινδυνεύει να “χάσει” ενα λάμπρο τέκνο για  τη θέση του υπαρχηγού.!!΄

Πάντως, όσους και αν δυσαρεστήσει αυτή η άποψη, η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ στηρίζει απόλυτα την επιλογή του πρόεδρου Δημήτρη Χριστόφια που έδωσε τη θέση αυτή στον Ανδρέα Κυριάκου. Εναν άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης, πέρα από κάθε κομματική σκοπιμότητα.

Ο Ανδρέας Κυριάκου είναι ένας απλός άνθρωπος,  χαμηλών τόνων, που ποτέ δεν έχει δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια. Στην απλότητα και την ανθρωπιά του οφείλει αυτό που είναι σήμερα.  Υπαρχηγός της αστυνομίας.

Άλλωστε οι εξουσίες του κάθε προέδρου που πηγάζουν από το σύνταγμα και στις αρμοδιότητες του είναι να διορίζει σε αυτή τη θέση, όποιον κρίνει και είναι ο πιο κατάλληλος. Το ίδιο έπραξε και ο Γλαύκος Κληρίδης τοποθετώντας τότε τον ανώτερο αστυνόμο Τάσο Παναγιώτου στη θέση του υπαρχηγού και μετέπειτα στη θέση του αρχηγού της αστυνομίας.