Αναστασιάδης: Δεν αποκλείουμε μια νέα Γενεύη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάμε καλά προετοιμασμένοι

Δεν αποκλείουμε μια νέα Γενεύη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάμε καλά προετοιμασμένοι, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Mustafa Akinci.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να πει πώς πήγε η αποψινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε ότι το κλίμα ήταν καλύτερο από τα αποτελέσματα. «Ήταν μια εκτεταμένη συζήτηση σε μια σωρεία θεμάτων. Η συμφωνία είναι ότι θα συνεχίσουν οι διαπραγματευτές να ανιχνεύουν περαιτέρω πώς μπορεί να επιτευχθούν συγκλίσεις. Θα γίνει και μια επανεκτίμηση της όλης πορείας στις 17 του μήνα.

Την ίδια ώρα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να ακούσουμε, για τη σημερινή συνάντηση με τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους, κτλ, για τα θέματα της οικονομίας. Γενικά, οφείλω να πω ότι το κλίμα ήταν καλό, αλλά δεν είναι αρκετό το κλίμα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τα περί ιδεών που σκέφτονταν τα Ηνωμένα Έθνη να θέσουν ενώπιον των ηγετών και να διερευνήσουν προθέσεις και εάν υπάρχει κάτι που να αφορά στη διαδικασία και να σχετίζεται με ιδέες των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: «Δεν έχω αντιληφθεί να διαφοροποιούνται οι ιδέες από εκείνες που γνώριζα. Το θέμα είναι η μεθοδολογία της όλης συζήτησης. Αλλά χωρίς να υπάρχει η βούληση για να μετακινηθούν από θέσεις, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα, δεν νομίζω να είναι το θέμα της μεθοδολογίας που λείπει».