Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το πέος έχει το σχήμα που έχει;

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Άλμπανυ, με επικεφαλή τον καθηγητή Γκόρντον Γκάλλοπ, ψυχολόγo που ειδικεύεται στην εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους, προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα: Γιατί το πέος έχει αυτό το μέγεθος και το σχήμα που έχει και όχι κάποιο άλλο; 

Το σχήμα του ανδρικού πέους έχει να κάνει όπως απέδειξε η έρευνα με  το σχήμα του γυναικείου κόλπου.Ο λόγος είναι και απλός. Το φαλλικό σχήμα είναι το ιδανικό για να εισέρχεται και να προσαρμόζεται στον γυναικείο κόλπο για την αναπαραγωγή.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε το γεγονός ότι ο άνθρωπος  αν και είναι μικρόσωμος σε σχέση με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, εντούτοις είναι το μόνο από αυτά τα θηλαστικά που σε στύση, έχει τόσο μεγάλο γεννητικό όργανο. Ο μέσος όρος μάλιστα του ανθρώπινου πέους σε στύση, είναι από 10,5 εκατοστά μέχρι και 16 εκατοστά. Ο χιμπατζής για παράδειγμα έχει πέος με το μισό ή και λιγότερο από το μισό μέγεθος και μήκος.

Ενώ η ίδια έρευνα έδειξε πως οι άντρες οι οποίοι λόγω μεγέθους και σχήματος είχαν το πλεονέκτημα να μη χρειάζεται το σπέρμα τους να διανύσει μεγάλη απόσταση μέσα στον κόλπο,  είχαν και τις περισσότερες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν.

Τέλος σημαντικό παράγοντα για το τελικό σχήμα που απέκτησε με την πάροδο των χρόνων το πέος, αποτελεί το γεγονός ότι πήρε τη συγκεκριμένη μορφή και σχήμα προκειμένου το σπέρμα του να μην μπορεί να “εκτοπιστεί” από τους ανταγωνιστές του!