Ανανέωση διατάγματος των δύο υπόπτων για σεξουαλική παρενόχληση

Στις 9.00 θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, ο 35χρονος από την Ορόκλινη και ο 59χρονος επιχειρηματίας από τη Λάρνακα, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση της καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και διαφθοράς ανήλικης.

Την  1η Μαΐου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης των δύο ατόμων, ενώ ο 35χρονος είναι επίσης ύποπτος για απαγωγή, βιασμό, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26 – 28 Απριλίου στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεαρή ηλικίας 15 χρόνων κατήγγειλε τη Δευτέρα στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το περασμένο Σάββατο 26 Απριλίου 2014 συναντήθηκε με τον 35χρονο, τον οποίο γνώρισε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ανήλικης, ο ύποπτος την απήγαγε, την μετέφερε διά της βίας στο διαμέρισμα του στη Λευκωσία, την χτύπησε και ήρθε σε συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Στο διαμέρισμα μετέβη και μία 14χρονη με την προϋπόθεση ότι θα πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που θα παρείχε, ωστόσο ο 35χρονος ήρθε επίσης σε συνουσία μαζί της. Επίσης, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 15χρονης, ο 35χρονος μετέφερε τις δύο ανήλικες σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, όπου επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τη συμμετοχή όμως και του 59χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λευκωσία εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 4 Μαΐου εντοπίστηκε στη Λευκωσία η 14χρονη και την Δευτέρα μετέβη μαζί με τους γονείς της στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση.