Ανανάς: 16 λόγοι που θα πρέπει να τρώτε ακόμα περισσότερο

Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο με άφθονες ποσότητες βιταμινών και ενζύμων και  αποτελεί μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βασικών θρεπτικών στοιχείων για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Ο ανανάς δεν είναι μόνο νόστιμος, αλλά επίσης ωφελεί το δέρμα σας, τα οστά, και το πεπτικό σύστημα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ανανάς έχει καταναλωθεί για τις χιλιάδες των φαρμακευτικών ή ιαματικών ιδιοτήτων του, και χάρη στα μέταλλα, τα ένζυμα και τη βρομελίνη που περιέχει, μπορεί να είναι μεγάλη η βοήθεια στον τομέα της καταπολέμησης κατά του καρκίνου, της υπέρτασης, και της γήρανσης.

Από τη φροντίδα του δέρματος ως την απώλεια βάρους, είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του ανανά.

Και αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος του τι θα κερδίσετε καταναλώνοντας περισσότερο τον ανανά!

Διαβάστε λοιόν 16 λόγους για τους οποίους πρέπει να τρώτε περισσότερο ανανά:

1. Είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά

Αυτό το τροπικό φρούτο είναι γεμάτο με βιταμίνη C, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, μαγγάνιο και χαλκό. Δεν έχετε πειστεί ότι θα πρέπει να τρώνε περισσότερο ανανά; Λοιπόν, ο ανανά είναι πλούσιος επιπλέον με νιασίνη, παντοθενικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, και αμέτρητες άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

2. Ενισχύει τα οστά

Ένα φλιτζάνι ανανά περιέχει το 76% των καθημερινών σας αναγκών σε μαγγάνιο. Όταν συνδυάζεται με ψευδάργυρο, ασβέστιο και χαλκό, αποτρέπει την απώλεια οστικής πυκνότητας που προκαλείται από την οστεοπόρωση .

3. Βοηθά στη χώνεψη

Τρώγοντας φέτες ανανά για επιδόρπιο βοηθάτε το πεπτικό σας σύστημα να χωνέψει τις κρεατικές τροφές και τα βαριά γεύματα δεδομένου ότι βρομελίνη, που περιέχει, βοηθά στη στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών (3). Καταπολεμά επίσης τη φλεγμονή στο πάγκρεας και έμμεσα βοηθά στο μεταβολισμό του σακχάρου και μπορεί να αντιστρέψει το διαβήτη .

4. Βελτιώνει το χαμόγελό σας

Ο οδοντίατρός σας ίσως ποτέ δεν σας το έχει πει, αλλά η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τα ούλα σας. Η ανεπάρκεια βιταμίνης C είναι γνωστό ότι προκαλεί φλεγμονές και αιμορραγία στα ούλα, ευθραυστότητα των τριχοειδών αγγείων, και τελικά την απώλεια των δοντιών . Τρώγοντας περισσότερο ανανά ενισχύετε τα ούλα σας και αποφεύγετε την ουλίτιδα, την περιοδοντική νόσο, και άλλες ασθένειες των ούλων!

5. Ανακουφίζει από τους πόνους στις αρθρώσεις

Ανανάς είναι τόσο καλός για τις αρθρώσεις σας που οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση του για τη διαχείριση του πόνου στις αρθρώσεις και της απώλειας της κινητικότητας. Ο ανανάς λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά όπως και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (π.χ. ιβουπροφαίνη) στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (RA) και της οστεοαρθρίτιδας .

6. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Ανανάς περιέχει κιτρικό κάλιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την πίεση του αίματος, εξουδετερώνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης νατρίου.

7. Προλαμβάνει τον καρκίνο

Το στέλεχος του ανανά, το οποίο μπορεί να γίνει αφέψημα (τσάι), εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και ακόμη να προκαλέσει απόπτωση σε αυτά. Έχει προταθεί η δραστική ένωση του ανανά, η βρομελίνη, να χρησιμοποιηθεί ως χημειοπροληπτικός παράγοντας κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Ο ανανάς μπορεί επίσης να δράσει ενάντια στον καρκίνο του προστάτη και οι ερευνητές εικάζουν ότι μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες θεραπευτικέ χρήσεις .

8. Θεραπεύει τον επίμονο βήχα

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενισχύει την ανοσολογική απόκριση και καταπραΰνει τον πόνο και τη φλεγμονή στο λαιμό. Ο φρέσκος χυμό του ανανά μαλακώνει το φλέγμα, καταπραΰνει τη φλεγμονή και καταστέλλει το βήχα εξίσου καλά όπως κάνουν τα φάρμακα, επίσης δεν προκαλεί υπνηλία !

9. Διατηρεί την όρασή σας οξεία

Ο ανανάς περιέχει την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης Α, που το καθιστά ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για την όρασή, το δέρμα και τους βλεννογόνους. Σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά του φρούτου, η βιταμίνη Α μπορεί να επιβραδύνει ακόμη και την εξέλιξη της ωχράς κηλίδας .

10. Αποτρέπει τη δημιουργία θρομβώσεων στο αίμα

Έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να είναι ευεργετικές για τους ανθρώπους των οποίων το σώμα δεν μπορεί να διαλύσει με φυσικό τρόπο τους θρόμβους που σχηματίζονται στις φλέβες τους.

11. Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Είναι γεμάτος από φυτικές ίνες και έτσι μπορεί να αυξήσει την αίσθηση κορεσμού, επιβραδύνει την απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα και να απομακρύνει το αίσθημα της βουλιμίας .

12. Ανακουφίζει το στομάχι

Ο χυμός του ανανά χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να ανακουφίσει από τη καούρα και να θεραπεύσει τις στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα χώνεψης σε άτομα αλλεργικά στα φρούτα .

13. Ενισχύει τη γονιμότητα

Οι ανανάς φημολογείται πως βελτιώνει τη δεκτικότητα της μήτρας και μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από την ενδομητρίωση, έτσι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές να συλλάβει μια γυναίκα με φυσικό τρόπο .

14. Αντιμετωπίζει και μειώνει τις φλεγμονές

Η τακτική κατανάλωση του νωπού και κατεψυγμένου ανανά βοηθά στη διατήρηση της φλεγμονής υπό έλεγχο. Βελτιώνει επίσης το χρόνο επούλωσης των τραυματισμένων ιστών και μειώνει τον πόνο. Μπορεί επίσης να ωφελήσει ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου .

15. Κάνει το δέρμα περισσότερο ελαστικό

Η βιταμίνη C, που περιέχεται στον ανανά, αξιοποιείται από το σώμα σας στη διαδικασία σχηματισμού δερματικών ιστών, στους τένοντες, στους συνδέσμους, και στα αιμοφόρα αγγεία. Επίσης, επουλώνει πληγές με τη μορφή σχηματισμού ουλώδη ιστού και επισκευάζει και συντηρεί, τα οστά και τα δόντια . Μπορείτε να το συνδυάσετε με μέλι και γιαούρτι και να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα για μια συσφικτική μάσκα προσώπου.

16. Είναι φυσικό συστατικό που μαλακώνει το κρέας

Η βρομελίνη διαχωρίζει τα αμινοξέα μέσω της διάσπασης των πεπτιδικών δεσμών τους, έτσι μαλακώνει τα σκληρά κρέατα ώστε να είναι πιο εύκολα στη μάσηση