Ανακρίσεις πέντε υπόπτων για την υπόθεση Aristo

Για την υπόθεση διαχωρισμού των οικοπέδων της Aristo στο Σκαλί η Αστυνομία ξεκινά σήμερα το πρωί τo ανακριτικό έργο της με τις καταθέσεις και των πέντε υπόπτων.

Μετά το εξιτήριο που πήρε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου από ιδιωτική κλινική στην Λευκωσία, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου ξεκίνησαν από χθες την πρώτη ουσιαστική ανάκρισή του, που ολοκληρώθηκε στις 20:00 περίπου το βράδυ, ενώ η κατάθεσή του αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Η τεχνικός του Δήμου Πάφου μετά το εξιτήριο που πήρε χθες από κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς και αναμένεται να καταθέσει σήμερα, αφού η πρώτη κατάθεση της κατά την πρώτη μέρα σύλληψης της διακόπηκε μετά και τη νοσηλεία της αρχικά στο ΓΝ Πάφου και ακολούθως σε κλινική του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας θα συνεχιστεί και σήμερα και με τους άλλους τρεις υπόπτους, τη σύζυγο του επιχειρηματία και τεχνική Διευθύντρια της εταιρείας, τον τέως Δημοτικό μηχανικό του Δ. Πάφου, αλλά και το 38χρονο σχεδιαστή.

Η σύζυγος του επιχειρηματία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Πάφου σε σχέση κυρίως με τα θέματα του σχεδιασμού και της υποβολής των σχεδίων της ανάπτυξης στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, με την τεχνική Διευθύντρια της εταιρείας να φέρεται να καταθέτει πως ακολουθήθηκαν νομότυπες διαδικασίες.

Η τεχνικός του Δήμου Πάφου μέχρι στιγμής φέρεται να ανέφερε στην Αστυνομία πως όλες οι ενέργειες της έγιναν καθ’ υπόδειξη του Διευθυντή του τμήματος της, τέως Δημοτικό μηχανικό του Δ. Πάφου.

Ο 38χρονος σχεδιαστής έδωσε και χθες πολύωρη κατάθεση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε πως είναι το πρόσωπο που κατάρτισε το πλαστό κτηματολογικό σχέδιο, λέγοντας ωστόσο πως πρόκειται και συνήθης διαδικασία.

Στο μεταξύ το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε χθες την έφεση που είχε καταχωρήσει ο Θεόδωρος Αριστοδήμου και η σύζυγος του Ρούλα και αφορούσε το διάταγμα κράτησης του, το οποίο εκπνέει την Κυριακή.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει στο μεταξύ και τη λήψη καταθέσεων από άλλα πρόσωπα.

Εξάλλου, μέσω ανακοίνωση της η εταιρεία Aristo εγείρει ερωτήματα για το πόσο ακριβή και αληθή είναι όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες μέρες, είτε ως πληροφορίες , είτε ως διαρροές για την υπόθεση που προέκυψε και τις έρευνες που γίνονται, ποια είναι ποια είναι η ευθύνη των ΜΜΕ και όσων τα τροφοδοτούν και στο πού αποσκοπεί η συνεχής τροφοδοσία ΜΜΕ με πληροφορίες και διαρροές “αμφιβόλου εγκυρότητας”, οι οποίες πλήττουν όπως αναφέρεται την υπόληψη του Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του και της εταιρείας.

Η Aristo Developers επαναλαμβάνει ότι τόσο ο κ. Αριστοδήμου και η σύζυγός του όσο και η εταιρεία τους έχουν από την πρώτη στιγμή δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Επιπρόσθετα, επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της για προστασία της “από τα ψευδή και ανακριβή δημοσιεύματα”.