Ανακοινώθηκε η ομάδα Υποστήριξης της Κύπρου από την Κομισιόν

Η Ευρωπαική Επιτροπή υλοποιώντας πολιτική δέσμευση που είχε αναλάβει ο Πρόεδρος Μπαρόζο, ανακοίνωσε σήμερα τη σύσταση της ομάδας υποστήριξης της Κύπρου στην εφαμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η νέα ομάδα θα συνεργαστεί στενά με τις κυπριακές αρχές στην παροχή τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο μεταξύ Κύπρου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ.

Η Ομάδα Υποστήριξης θα συμβάλει στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης με την κινητοποίηση των κονδυλίων της ΕΕ και θα στηρίξει τις προσπάθειες των κυπριακών αρχών για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, αναφέρει η Επιτροπή προσθέτοντας ότι ομάδα θα παρασχει επίσης τεχνική βοήθεια στην αναζήτηση νέων πηγών οικονομικής δραστηριότητας.

Τον γενικό συντονισμό της Ομάδας Στήριξης, που θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία, θα αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Όλι Ρεν, ενώ επικεφαλής της ομάδας ορίστηκε η Mary McCarthy, σύμβουλος στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Κομισιόν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τεχνογνωσία στην ομάδα θα παρέχουν και εμπειρογνώμονες από κράτη μέλη, ανάλογα με τον τομέα.