Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων εξετάσεων – Δείτε τον πίνακα

Ανακοινώθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2023 για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία μπορούν να ανατρέξουν όλοι οι υποψήφιοι και να βρουν τα αποτελέσματά τους, ώστε να μάθουν σε ποιες σχολές έχουν εξασφαλίσει πρόσβαση.

Στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023 συμμετείχαν 5004 υποψήφιοι και παρελήφθησαν 21874 τετράδια απαντήσεων για 54 συνολικά μαθήματα πρόσβασης. Τα τετράδια απαντήσεων βαθμολογήθηκαν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας και για τη βαθμολόγηση εργάστηκαν 337 εκπαιδευτικοί. Κάθε τετράδιο απαντήσεων βαθμολογήθηκε από δυο βαθμολογητές και σε περίπτωση που μεταξύ των δυο βαθμολογιών υπήρχε απόκλιση μεγαλύτερη από 10% της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος, έγινε αναβαθμολόγηση από τρίτο βαθμολογητή.

Σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία δεν επιτρέπεται επανεξέταση των τετραδίων απαντήσεων των υποψηφίων ή άλλη αναβαθμολόγηση.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ: