Ανακοίνωση τύπου Γιώργου βαρνάβα

Δήλωση του Α’ αντιπροέδρου -βουλευτή  της ΕΔΕΚ, μέλους της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας Γιώργου Βαρνάβα

Θέμα: «Η παράνομη διοργάνωση Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ETUCE) στα κατεχόμενα»

Ως Κ.Σ ΕΔΕΚ καταδικάζουμε και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας για την παράνομη διοργάνωση συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Εκπαιδευτικών οργανώσεων (ETUCE) στα κατεχόμενα στο ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας ξενοδοχείο Salamis Bay.  Μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα για σύγκλιση του εν λόγω συνεδρίου το περασμένο φθινόπωρο ο Γερμανός Πρόεδρος της ETUCE Martin Romer έχει επανεξαγγείλει την διοργάνωση του συνεδρίου τον ερχόμενο Μάιο.

Το γεγονός και μόνο ότι το συνέδριο αυτό θα γίνει στην κατεχόμενη Κύπρο από ένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό είναι απαράδεκτο και το  ότι το συνέδριο αυτό θα γίνει σε ξενοδοχείο ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας είναι παράνομο.

Αναμέναμε από την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων (ΠΟΕΔ) να αντιδράσει άμεσα για την ακύρωση του συγκεκριμένου συνεδρίου αντί η ίδια να συζητά την συμμετοχή της σε αυτό.

Ως ΕΔΕΚ καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα ανάλογα διαβήματα όπως επίσης  και την ΠΟΕΔ να αντιδράσει άμεσα ώστε να ακυρωθεί το ήδη προγραμματισμένο συνέδριο.

Επίσης προχωρούμε στην άμεση εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και καλούμε το Πρόεδρο της να το θέσει άμεσα προς συζήτηση.