Αναγκαία η αύξηση στα κόμιστρα για τα λεωφορεία

Η αύξηση στα κόμιστρα αστικών και διαστικών δρομολογίων των λεωφορείων, που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, επιβαλλόταν ώστε να αποφευχθούν περικοπές σε δικαιούχους συνταξιούχους, μαθητές ή φοιτητές, όπως απαιτούσε η Τρόικα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση της περασμένης Τετάρτης στο Υπουργικό ήταν αποτέλεσμα των απαιτήσεων της Τρόικας για μείωση, κατά πρώτη φάση, του κόστους των δημόσιων μεταφορών, κατά 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Τρόικα, συνέχισε, είχε εισηγηθεί περικοπές στα ωφελήματα δικαιούχων, αλλά ως Κυβέρνηση «θεωρήσαμε ότι αυτό ενδεχομένως θα ήταν άδικο, γι’ αυτό και εισηγηθήκαμε προκειμένου να ανακτηθεί το κόστος των 10 εκατομμυρίων να υπάρξει μια μικρή αύξηση στα κόμιστρα».

«Πιστεύουμε ότι με τη μικρή αυτή αύξηση θα καταστεί εφικτό να έχει το κράτος αυτό το πρόσθετο έσοδο των 10 εκατομμυρίων, το οποίο μας έχει ζητήσει η Τρόικα, στο πλαίσιο του μνημονίου», είπε ο κ. Μητσόπουλος, προσθέτοντας ότι και οι ίδιες οι εταιρείες μεταφορών θεωρούν λογική και αναγκαία την αύξηση αυτή.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών έστειλε, παράλληλα, το μήνυμα για την ανάγκη στήριξης και χρήσης των δημόσιων μεταφορών και εξέφρασε την πρόθεση του κράτους να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού προς αυτό το σκοπό.