Ομήρου : Αναγκαία η αμυντική θωράκιση

Όσο συνεχίζεται η κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα, χρειαζόμαστε ισχυρή αμυντική θωράκιση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, επισκεπτόμενος το στρατόπεδο Χρίστου Κέλη και Μιλτιάδη Στυλιανού στην Κισσόνεργα.

Ο κ. Ομήρου, που συνοδευόταν από τους τέσσερις βουλευτές της επαρχίας, εξέφρασε τη σταθερή και ολόθερμη υποστήριξη της Βουλής προς τις αμυντικές δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε επίσης πως ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση, η πολιτεία, η εκτελεστική εξουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων οφείλουν να ανταποκρίνονται σε αυτό το υπέρτατο καθήκον της στήριξης της άμυνας, η οποία πρέπει να είναι κορυφαία παράμετρος μιας σωστής εθνικής στρατηγικής που θα οδηγήσει- όπως είπε – στη σωστή, δίκαιη και δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Ευχήθηκε, επίσης, στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και στους εθνοφρουρούς Καλή Ανάσταση, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι « η Αγία εβδομάδα και τα πάθη του Χριστού συμβολίζουν τα πάθη του έθνους και η Ανάσταση, η κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας, συμβολίζει και τη δικαίωση των αγώνων του έθνους».

Σε ό,τι αφορά τους Ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Ομήρου είπε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αλληλεγγύη την οποία όφειλαν να επιδείξουν προς το λαό μας, παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι προς το ευρωπαϊκό όραμα, σταθερά προσανατολισμένοι στη συμμετοχή μας προς την ΕΕ, αγωνιζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της ΕΕ για να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη και για να δικαιωθούν και να καταξιωθούν οι βασικές θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, που είναι «οι αρχές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και του σεβασμού των δικαιωμάτων».