Αναβρασμός στο ΔΗΚΟ για Ευρωεκλογές και διορισμούς σε ημικρατικούς

Τελικά, μετά τις έντονες πιέσεις από αξιωματούχους του ΔΗΚΟ, φαίνεται ότι ο Νικόλας πήρε τη μεγάλη απόφαση να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για διορισμό μελών του κόμμματός του στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ήταν καταρχάς ανένδοτος και δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για συμμετοχή μελών του ΔΗΚΟ στα ΔΣ των ημικρατικών. Όπως έλεγε δεν ήθελε να κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση για «συγκυβέρνηση».

Εδώ και αρκετές μέρες όμως δεχόταν πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος τα οποία του είχαν τονίσει ότι αφού έτσι κι αλλιώς είχε «βάλει πλάτη» αρκετές φορές στη Κυβέρνηση κατά τις διάφορες ψηφοφορίες στη Βουλή γιατί να μην ζητήσει και προεδρίες και αντιπροεδρίες στους ημικρατικούς, ούτως ώστε να μην μπορούν να εφαρμοστούν οι πολιτικές του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Από έγκυρες πληροφορίες είχε «μυστική» συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου και συζήτησαν το πιο πάνω θέμα.

Ο «πονοκέφαλος» για τον Νικόλα δεν έχει τελειώσε όμως αφού υπάρχουν και κάποια θέματα με το ψηφοδέλτιο των επικείμενων Ευρωεκλογών, τα οποία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα.

Για την επαρχία Πάφου, η οποία είναι η «Αχίλλειος  πτέρνα» του ΔΗΚΟ, δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο αφού Αντωνίου, Πιττοκοπίτης και Σαββίδης, δεν ενδιαφέρονται και αρνούνται να  συμμετέχουν.

Έτσι προσπαθούν αν πείσουν τον πρώην έπαρχο, κ. Σαββίδη, ο οποίος το σκέφτεται ακόμα.

Στη Λευκωσία, μετά την απόσυρση ενδιαφέροντος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Αλέκο Τρυφωνίδη,  ο Μαρίνος Μουσιούτας είναι ο υποψήφιος για τον οποίο  αναμένεται έντονο το ενδιαφέρον εκλογής του. Γιατί εάν εκλεγεί, τότε πάει ο Αλέκος Τρυφωνίδης στη θέση του στη Βουλή.

Στις υπόλοιπες επαρχίες τα ονόματα έχουν «κλειδώσει».