Αναβολή της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής

Ομόφωνη απόφαση για 48ωρη αναβολή της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας λήφθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή.

Η απόφαση λήφθηκε ούτως ‘ώστε να δοθεί χρόνος στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη να μεταβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  τις προτάσεις που κατέθεσαν ο ΔΗΣΥ και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά την έναρξη των εργασιών της κοινής συνεδρίας.

Σημειώνεται ότι την εν λόγω πρόταση των κομμάτων αντιπολίτευσης χαιρετίζει και το ΕΛΑΜ, ωστόσο όπως καταγγέλλει, δεν την συνυπογράφει γιατί δεν του το επιτρέπουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εισηγήθηκε να τεθεί ξανά στο τραπέζι η πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση στις 23 Αυγούστου.

Τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, με γραπτή εισήγησή τους, την οποία κατέθεσαν, ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4.7.2018 σε σχέση με τον «εξορθολογισμό της εκπαίδευσης» και αναστολή εφαρμογής των όποιων απεργιακών ή άλλων μέτρων που αποφασίστηκαν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Οι Επιτροπές συνήλθαν σήμερα για ενημέρωση σχετικά με την κρίση στη Δημόσια Εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών, καθώς και για ενημέρωση για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και προοπτικές της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κοινή συνεδρία των Επιτροπών θα συνεχιστεί την Παρασκευή.